15.2 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

3 tipp, amivel könnyebbé teheted a fogyást!

 

 

A fogyókúrázók többsége nagyon szenved a különféle diéták miatt. Sokan nem tudnak leadni hosszú ideig egy dekát sem, hiába próbálkoznak más és más módszerekkel. Könnyebbséget jelenthet számukra napi egy csésze matcha tea elfogyasztása.

 

Hogy miért? Az M Matcha korábbi cikkében jól összefoglalta, hogy a fogyókúrázók egy része már megtapasztalhatta a matcha tea súlycsökkentő hatását, melyet a japánok “szuperitalának” neveznek. Most megosztunk veled is három tippet, amivel könnyebbé teheted a fogyókúrád.

 

Miért épp a matcha?

 

Kevesen ismerik és fogyasztják rendszeresen hazánkban a matcha teát, pedig a zöld teák között kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik. A különleges körülmények között nevelt teacserjék feldolgozása sem a megszokott. A Japán egyes vidékein termő teafajtát fekete fóliával védik a nap sugaraitól, ezzel a növény magába zárja az értékes antioxidánsokat és vitaminokat.

 

Az érési folyamat csúcsán kézzel szüretelik le a leveleket, melyeket teljes egészében hatalmas malomköveken zúznak porrá. A vibrálóan zöld, púderszerű teakivonatot fogyasztjuk el, melyben ott rejtőzik az összes hasznos tápanyag, amely a növényben megtalálható.

 

A fogyókúra részeként

 

A diétázók többsége küzd a fáradékonysággal, a nagy súlyfelesleg miatt kevésbé van energiájuk a mozgásra. A matcha fogyasztásával hosszan tartó energiával töltődhetünk fel, emellett pedig nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradunk. A teában található EGCG nevű anyag a leghatékonyabb antioxidáns, mely a súlycsökkenésre kiváló megoldást kínál.

 

A katechinekben gazdag zöld tea kifejezetten biztonságos megoldást nyújt a fogyáshoz. Szinte észrevétlenül olvadnak le a kilók, miközben elmarad a fogyókúráknál már megszokott “önsanyargatás”. 

 

Tippjeink, hogyan csináld!

 

Összegyűjtöttünk három hasznos tippet, melyek segítségével még hatékonyabbá teheted a súlycsökkentést, emellett pedig az egészséged megőrzéséért is sokat tehetsz, ha a matcha teát iszod. 

 

  1. Tipp: Miután a matcha tea akár 40%-kal is felgyorsíthatja az anyagcserét, így érdemes a vizesüvegedben lennie egy adagnak. A naponta többször fogyasztott ital hatására jobban fogod érezni magad a bőrödben. Töltsd meg az üveged háromnegyedig vízzel, majd adj hozzá fél-háromnegyed kanál matcha port és mindezt jól rázd össze. Kellemes ízével frissítő hatással lesz rád.

 

  1. Tipp: Biztosan Te is elfáradsz a nap közepére, amikor jólesne a pihenés. Ez az időszak általában 2 és 4 óra között ér el bennünket. Ilyenkor a kávé vagy a nassolás helyett igyál meg egy csésze prémiumminőségű matcha teát és élvezd az extra energiát, amit az ital kínál számodra.

 

  1. Tipp: Mielőtt elindulsz az edzésre, mindenképpen fogyassz el egy pohár matchát. Hatására ugyanis energikusabban tudsz mozogni, illetve 25%-kal több zsírt is égetsz az edzés alatt. Akár nagyobb fizikai aktivitás esetén is érdemes elkortyolni egy adag teát.

 

A matcha tea fogyasztásával a fogyókúra lehet könnyebb és kevésbé megterhelő, de bárki számára ajánlott, hiszen magas antioxidáns tartalma miatt egészségmegőrző hatása óriási.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...