27.1 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Hogyan lehet egy számítógép játékra ideális?

 

Lehet-e még manapság egy számítógép játékra tökéletesen optimális választás? Amennyiben igen, akkor milyen kritériumokra és specifikációkra javasolt figyelmet fordítani a beszerzés keretei között?

A szenvedélyes gamerek számára ez nem is kérdés. Hisz nagyon nem mindegy, hogy a szeretett hobbinak mekkora az eszköz- és anyagi igénye, és miként lehet mindezt kivitelezni.

Ha a számítógép játékra kell, akkor a teljesítményének topon kell lennie

Pláne, ha azt vesszük alapul, hogy a modern játékok milyen gépigénnyel bírnak. A készüléknek egész egyszerűen muszáj lépést tartani azokkal a követelményekkel, amit ezek a programok képviselnek.

Jó hír viszont, hogy nemcsak az új gépekkel lehet ezt elérni. Ott van példaként a hasznaltlaptop.eu használt számítógép kategóriája, ahol meglepő könnyedséggel lehet rátalálni a kívánt specifikációkra.

Több mint lényeges a processzor, amiből az Intel® Core™ i5 a belépőszint. Memóriából sem árt legalább a 8GB, merevlemezből pedig nagyjából 256GB-nál indul a jogosan elvárható szint. Lényeges még a videókártya is természetesen, már csak a felhasználói élmény miatt is.

Játékra nem feltétlenül a laptop a legjobb választás

Több szempontból sem. Természetesen a hordozható, mobilis jelleg továbbra is hozzáadott érték a laptopok mellett. Ugyanakkor ha ez számunkra nem prioritás, akkor el is lehet engedni.

Már csak amiatt is, mivel a játék élményéhez kell a megszokott környezet, a kényelem. Ennélfogva máris könnyedén egy asztali számítógép irányába billenhet el a képzeletbeli mérleg nyelve.

Példának okáért anyagi megfontolásból is. Elég csak megnézni, hogy ugyanabban az árkategóriában mennyivel magasabb szintű teljesítményt lehet kihozni a PC-k esetében, mint a laptopoknál.

Egy használt, vagy egy új számítógép lehet-e a jobb játékra?

Természetesen a válasz és a preferencia- és egyénfüggő. De ha pusztán a tapasztalatokra hagyatkozunk, akkor némileg meglepő módon több érvet lehet felsorakoztatni a használt modellek mellett.

Pláne akkor, hogyha a kiszemelt készülék megbízható helyről származik és a továbbértékesítés előtt átesik egy külső-belső megújuláson. Ennek köszönhetően relatíve kedvező áron igencsak korrekt teljesítmény állhat a rendelkezésünkre.

Plusz az sem hátrány, hogy a használt modelleknél nem kell tartani az új gépeknél előforduló típushibáktól. Közben pedig a felhasználói élmény magas szintet üthet meg akár a legújabb játékok futtatása mellett is. 

Különösen abban az esetben, hogyha a megfelelő monitor, hangfal, egér, illetve billentyűzet beszerzése is megtörténik. Mi mást mondhatnánk ezek után zárszóként? Reméljük tudtunk segíteni, élményekkel teli játékot kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...