25.3 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Iskolába készül gyermeked? Fejleszd képességeit játékosan!

 

 

Sok szülő keresi a lehetőséget arra, hogy játékosan fejlessze gyermeke képességeit. Az óvodások esetében különösen fontos, hogy kellő mértékben elsajátítsanak olyan tudást, amelyek szükségesek az írás-olvasás megtanulásához: ilyen például a finommotorika, a figyelem vagy a világról való alapvető tudnivalók.

 

Szerencsére nincsenek magukra hagyva a szülők, az óvodai foglalkozásokon túl otthon is van lehetőség a fejlesztésre a Compaya készségfejlesztő játékai között is megtalálható modern eszközzel, a Tolkival. Hogy mi ez, és miért jó, kiderül a cikkből.

 

Tanuljon a gyerkőc a történetek által!

 

Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy a tudás megszerzésének egyik alapfeltétele az ismétlés. Nem elég csak egyszer elmondani valamit, fontos, hogy folyamatosan vissza-visszatérjünk egy-egy témára, amit a gyermek még nem ismer.

 

Legyen ez egy évszakról vagy a közlekedésről való tudnivaló, esetleg egy helyzet, amelyben még nem ismeri ki magát a csemeténk, például a bevásárlás vagy az orvosnál való megjelenés. Éppen ezért olyan jelentős kiadvány a Tolki, amely lehetővé teszi mindezt.

 

Miről is van szó? A Tolki egy interaktív játék: egy “beszélő toll” – hivatalos nevén Albi – és egy képeskönyv együttese. A könyvben lévő képeket megérintve a toll mesélni kezd: érdekes történeteket hallhatunk az adott dologról. Ezáltal a gyerkőc játszva ismeri meg az őt körülvevő világot, eseményeket, növényeket, állatokat.

 

A toll maga egy elektromos eszköz, amely – hasonlóan a mobiltelefonokhoz – tölthető, rendelkezik tárhellyel is: ide kell letölteni az adott könyv szövegét MP3 formátumban. Ezek megtalálhatók a weboldalon.

 

Milyen témák közül választhatunk?

 

Sokféle könyv megjelent már, ezek külön-külön is megvásárolhatók, a lényeg, hogy legyen hozzá egy tollunk, ami le tudja játszani a hangot. Ezt az elektromos eszközt elég egyszer megvásárolni, a könyveket viszont akár gyűjthetjük is – mindig a csemete érdeklődésének, életkorának megfelelően.

 

A Tolkit eredetileg a 3-7 éves korosztálynak tervezték, az óvodások számára adnak át a szövegek és a képek hasznos tudnivalókat, de annyira újszerű és izgalmas a termék, hogy a nagytesók is szívesen játszanak vele.

 

A Compaya Tolki kezdő szettjében többek közt a következő témaköröket ismerheti meg a gyerkőc:

 

  • Család, étkezés
  • Évszakok, időjárás, öltözködés
  • Orvosi rendelő és különböző foglalkozások
  • Bevásárlás és számok
  • Nagyszülők, vidéki élet, háziállatok

 

Minden témakörnél vannak játékos versek, mondókák is, amelyek szintén hasznosak.

 

Mit fejleszt a Tolki?

 

Az alapvető információk megértését is segíti a játék, de sokkal fontosabb, hogy a toll segítségével fejlődik a finommotorika. A szövegek könnyen érthetőek, a gyerekek nyelvén hangoznak el: a szókincs is bővül általuk.

 

A figyelmet is erősíti ez a játék, ráadásul az egyes “tananyagok” végén játékos teszteket is találunk, így a bátorság, a kockázatvállalás, a kudarctűrés képessége is fejleszthető. Érdemes szétnézni a kínálatban, mert nagyon sok hasznos könyv közül lehet választani!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...