26.2 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Hasznos tippek a karikagyűrű kiválasztásához

 

 

Az esküvőszervezés egyik fontos mérföldköve a karikagyűrűk kiválasztása. Mindenképp időt kell szánni rá, alaposan át kell nézni a kínálatot, hogy a számotokra legmegfelelőbb darabokat találjátok meg, melyeket életetek végéig büszkén viseltek.

 

A Chimera Ékszer arany karikagyűrű kínálatában szebbnél szebb modellek közül választhattok, vannak vékonyabb és vastagabb gyűrűk is. A szakértők több éves tapasztalattal rendelkeznek a témában, így ha nem tudjátok, mire figyeljetek oda a válogatás során, akkor érdemes megfogadni a tanácsaikat. Lássunk ebből néhányat!

 

Ne sajnáljátok az időt a próbára!

 

A karikagyűrű kiválasztását semmiképp ne hagyjátok az utolsó hetekre, és ha van rá lehetőségetek, akkor mindenképp próbáljátok fel az ékszert. Ez is egy kicsit olyan, mint a ruhapróba. Márpedig életetek legfontosabb ruháit, a menyasszonyi ruhát és az öltönyt is felpróbáljátok, méretre igazítjátok, így az olyan életre szóló ékszereket, mint a karikagyűrűk is meg kell próbálni.

 

Ha bizonytalanok vagytok a méret kapcsán, akkor az ékszerüzletben segítenek az ideális darabok megtalálásában.

 

Arra érdemes ügyelni, hogy nagy melegben vagy hidegben, amikor izzad a kezetek vagy nagyon fáztok, akkor az kihat az ujjakra is. Előbbi esetben megdagadnak, vizesednek, míg utóbbi esetben vékonyabbak lesznek.

 

Általános szabály, hogy a karikagyűrű a jobb kézre kerül. Viszont, ha két méret között vacilláltok, akkor nem árt a bal kézre is felhúzni. Habár a gyűrűt a jobb kézen szokás viselni, ugyanakkor ez nem kőbe vésett szabály, ha a bal kéz ujján kényelmesebb vagy jobban passzol, akkor nyugodtan viseljétek úgy, ahogy nektek jó.

 

Egyedi paraméterek, különféle ízlések

 

Sokak esetében az ujjperceknél erősebben az ízületek. Ezt figyelembe kell venni és ennek megfelelően ékszert választani. A gyűrűnek az ízületi rész kerületéhez kell passzolnia. Hiába vagytok képesek erőszakkal felhúzni, a későbbiekben kellemetlen meglepetésként fog érni, hogy nem vagytok képesek levenni, csak komoly küzdelmek árán.

 

Az évek során a testsúly folyamatosan változik, ezzel együtt pedig az ujjak is vastagabbá vagy vékonyabbá válnak. Azok esetében, akiknek a súlya gyakran ingadozik, célszerű olyan arany karikagyűrűt választani, amelynek mérete igazítható.

 

Ezeknél a típusoknál a szakemberek legfeljebb egy-három követ javasolnak, mivel minél több a kő, annál valószínűbb, hogy a szűkítés vagy a tágítás során a foglalatok sérülnek és kiesnek a díszek.

 

Egyedi és örök

 

Ma már az is fontos szempont a választás során, hogy az ékszer valamilyen módon legyen egyedi. Erre a legjobb alternatíva a gravírozás. Az ékszer külsejébe és belsejébe egyaránt bele lehet vésni rövidebb szövegeket, neveket, monogramokat vagy dátumokat. A szerencsét hozó szimbólumok és a görög betűk sem jelentenek akadályt.

 

Nemcsak a szerelem, hanem az arany karikagyűrű is örök, azonban idővel a fényes felület mattá válik, míg a matt fényesedik. Ezen felületkezeléssel könnyen segíteni lehet, hogy az ékszer újra olyan szép legyen, mint a választás pillanatában.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...