15.4 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Sárik Péter Oroszországban

Három hetes turnén találkozik a „legendás orosz közönséggel” Sárik Péter ceglédi jazz zongoraművész és együttese, akik keresztül-kasul bejárják Oroszországot és ezalatt tíz koncertet adnak – ezt a művész nagy örömmel jelentette be a közösségi oldalán. Úgy tűnik azonban, hogy örömébe üröm vegyült, mert a kommentszekcióban negatív, politikai felhangú hozzászólások is érkeztek, amelyeket törölt a jazz zenész.

Másnapi válaszában kifejtette: küldetése a művészet és nem a politizálás. „Szeretnék reagálni a tegnapi posztomra érkezett negatív kommentekre. Mivel három hétig Oroszországban leszünk, jobb, ha most az elején tisztázzuk a dolgokat. Biztosan észrevettétek, hogy nyilvánosan soha nem politizálok, én úgy gondolom, ez nem a művészek feladata. Szerintem nekem-nekünk az a dolgunk, hogy a zenénken keresztül örömet, vidámságot, reményt, elmélyülést, feltöltődést adjunk a közönségünknek. Ide is azért jöttünk, hogy mi, magyar művészek civil embereknek, jelen esetben orosz embereknek játsszunk, Bartók által hozzuk a magyar kultúrát erre a vidékre is. Embereknek, akik pont olyanok, mint ti vagy én. Semmi közük a világpolitikához.

5 éve keresett meg egy itteni szervező, már készen állt a turné, mikor beütött a covid, és minden más mellett ezt is eltörölte. Mikor elmúlt a “vész”, kezdődött a munka elölről, majd kitört a háború. Mi – hosszas mérlegelés után – úgy döntöttünk, hogy a fent említett okok miatt, minden körülmény ellenére eljövünk, elhozzuk Bartók muzsikáját az itt élőknek is. Mert egy művész csak ezt teheti a vérzivataros időkben is, hogy a jót, a szépet, a kultúrát, a művészetet viszi, hirdeti.” – fejtette ki Sárik Péter, aki hozzátette: akinek nem tetszik a küldetése, az kímélje meg a politikai kommentektől, negatív hozzászólásoktól.

A zenészt és csapatát Magyarországon legközelebb november 26-án Cegléden, majd december 1-én a Zeneakadémián hallgathatja meg a közönség.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...