15.1 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Hulladékgyűjtés ügyintézése

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                

Tájékoztatjuk Önöket, közületi/ lakossági szerződő esetén kötelező a közszolgáltatás igénybevétele: A hulladékról szóló 2012. CLXXXV. törvény értelmében minden ingatlan/telephely tulajdonosa, használója egyéb birtokosa, köteles az ingatlan/telephely fekvése szerinti településen kötelezően megszervezett, a települési szilárd hulladék szállításával, gyűjtésével, ártalmatlanításával kapcsolatos közszolgáltatást igénybe venni a törvény felhatalmazása alapján készült, az adott településre irányadó helyi rendelet alapján. Az ingatlan/telephely tulajdonosok igénybevételi kötelezettségével szemben szolgáltatási kötelezettség áll fenn. Ez azt jelenti, hogy a településre irányadó helyi rendeletben kijelölt Közszolgáltató – amely jelen esetben a DTkH Nonprofit Kft. – köteles heti rendszerességgel, a közszolgáltatásba kötelezően bevont ingatlanok/telephelyek előtt technikai eszközével és személyzetével a veszélyesnek nem minősülő települési szilárd hulladék gyűjtése, szállítása, kezelése és ártalmatlanítása érdekében megjelenni, ezáltal kötelezően felajánlva a szolgáltatást. A közszolgáltató a felajánlási kötelezettségét teljesítve tesz eleget feladatának azzal, hogy amennyiben az ingatlan előtt közterületen hulladékgyűjtő edényzet van, úgy azt köteles a felajánlás mellett üríteni. Tekintettel arra, hogy a szolgáltató a jogszabályok által rárótt kötelezettségét a szolgáltatás felajánlásával már teljesíti, ezért az ingatlan/telephely tulajdonosok jogszabályban meghatározott mértékű szolgáltatási díj megfizetésével tartoznak.

Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy telefonos megkeresés alapján nem történhet Ügyintézés, csak személyesen vagy írásban (levél, e-mail), mivel személyes adatok igazolása, okmányok bemutatása szükséges.

Amennyiben nem az illetékes személy jár el, meghatalmazás szükséges az ügyintézésekhez.

Amennyiben az ingatlan tulajdonosa intézkedik, de nem a nevén szerepel a szolgáltatás, igazolnia kell a tulajdoni jogviszonyt 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatával. Továbbá, szükséges az illetékes szereplő személytől egy meghatalmazás, hogy eljárhat a nevében.

Az ügyintézéshez az alábbi dokumentumok szükségesek:

ha az új felhasználó magánszemély: a változást igazoló okirat (30 napnál nem régebbi adásvételi vagy bérleti szerződés vagy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolata), résztulajdonos változás esetén 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, személyi azonosságot igazoló okirat;

elhalálozásnál: halotti anyakönyvi kivonat másolata, jogerős hagyatéki végzés, vagy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, személyi azonosságot igazoló okirat;

A szüneteltetni kívánt ingatlan vonatkozásában szükséges a lakcímkártya másolata és egy közüzemi számla részletezője (gáz, víz, áram), ami alapján csak készenléti díjat fizet az adott szolgáltatónak. Amennyiben erre nincs lehetősége, a helyi Önkormányzat igazolása is megfelelő, mely arról szól, hogy az felhasználási helyen bejelentett lakos nem szerepel. Igazolás hiányában nem tudjuk elfogadni a szüneteltetésre vonatkozó bejelentést!

A felhasználó személyében bekövetkezett változás esetén A felhasználó személyében beállt változást a régi és új felhasználó együttesen köteles a változástól számított 15 napon belül a szolgáltatónak bejelenteni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a bejelentés elmulasztása esetén a régi és az új tulajdonos a fennálló tartozás megfizetéséért, valamint az abból eredő károkért egyetemlegesen felel!

A bejelentés megtételéhez szükséges bejelentőlap a honlapunkon Nyomtatványok menüpont alatt található.

Együttműködésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat és zsák értékesítés

cím ügyfélfogadás telefon e-mail honlap
DTkH Nonprofit Kft.

2700 Cegléd, Kút u. 5.

H: 8:00 – 20:00

K, Sze, Cs: 08:00 – 15:00

53/500-152

53/500-153

ugyfelszolgalat@dtkh.hu www.dtkh.hu

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...