0.5 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Letartóztatásban

Két román férfit fogtak el a Pest vármegyei nyomozók – a gyanú szerint legalább két betörés köthető hozzájuk. Telefonüzleteket rámoltak ki az éjszaka közepén, több milliós kárt okoztak.

Az éj leple alatt érkeztek 2023. október 24-én 2 óra után egy kiskunlacházi bolthoz, pillanatok alatt bejutottak, összekapkodtak nyolc mobiltelefont, majd elmenekültek. Alig egy órával később már Albertirsán voltak, ahol betörtek egy másik üzletbe, ahonnan 8 mobiltelefont és két tabletet vittek el, miután utat törtek maguknak a bejárati ajtó üvegén. A két helyszínről közel 2,5 millió forint értékű elektronikai eszközt loptak.
A Pest vármegyei rendőrök a helyszíneken és közelükben végzett adatgyűjtés után egy világos, egyterű autó alapján eredtek a tettesek nyomába. Napokat kellett várni a nyom forrósodására, 2023. november 1-jén aztán a 7-es főúton kiintették a forgalomból a keresett járművet. Az 50 éves sofőrt és 19 éves utasát elfogták. A román állampolgárok tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. Őrizetbe vételüket követően a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...