22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Milyen Budapest egy külföldi szemével? 

 

 

Ha Budapest csodálatos látnivalóit szeretnénk felfedezni, érdemes turistaként tekinteni a városra. A helyi lakosok talán észre sem veszik azt a sok gyönyörűséget, melyet fővárosunk tartogat, hiszen számukra teljesen hétköznapi és megszokott ez a fantasztikus város. 

 

Sokan annyira ismerik már a megszokott útvonalakat, hogy fel sem néznek a tennivalóikból. Gyakran csak azért lát meg szemük valami újat, mert épp dugó van, és másfelé kell menni, vagy éppen sokat kell várni egy helyben. 

 

Pedig Budapest nevezetességei és látnivalói számos káprázatos programot kínálnak, csak fel kell ezeket fedezni. Nézzünk körbe egy kicsit, hogy milyen ez a nagyváros egy külföldi turista szemével!

 

Mit lát egy külföldi Budapesten?

 

A külföldiek szerint ez egy élhető város, nem túl nagy, nem is túlságosan zsúfolt. A tömegközlekedés viszonylag jó, az utcák biztonságosak, és nem is zavaróan zajosak. Sok a zöld terület, előnyösek a domborzati adottságok is, a közvilágítás pedig megfelelő. 

 

Általában kedves, segítőkész embereknek jellemzik a magyarokat, azonban a szolgáltatási szektorban és a közigazgatásban dolgozókra ez nem igazán jellemző szerintük. Az árak számukra teljesen élhetőek, a szórakozási lehetőségek pedig kimeríthetetlenek. 

 

A kulturális és az éjszakai élettel teljesen elégedettek a Budapesten tartózkodó külföldiek, akik szeretnek sok eseményen részt venni. Kifejezetten értékelik az egyszerű, egyedi stílusú éttermeket, szórakozóhelyeket és kávézókat. 

 

Kávézók Budapesten

 

A kávézók Budapesten nagyon szuperek, főként a belváros szívében, de kijjebb eső területeken is találni hangulatos helyeket. Az igazi kávéimádók számára fontos, hogy milyen minőségű kávét szolgálnak fel nekik, illetve az is, hogy ezt milyen környezetben teszik. 

 

Választék van bőven, az egyszerű, de meghitt kávézóktól az elegáns, vagy modern vendéglátóhelyekig minden megtalálható a listán. Pénztárcánk és egyéni ízlésünk szab csak határt a képzeletünknek. 

 

Ha valami egészen különlegesre vágyunk, akkor sem kell más városba utaznunk, hiszen Budapest is tartogat igazán eredeti és stílusos kávéházakat. 

 

Egyedi hangulatú kávéházak

 

Gazdag díszítéssel rendelkezik a New York Cafe belső tere, az épület a szecessziós stílus egyik kiemelkedő remekműve. Valódi luxusban lehet részünk, mind a látvány, mind pedig a bőséges és fenséges kínálat szempontjából. 

 

Sajátos hangulatú az Orient Cafe Budapest a Keleti pályaudvarral szemben, ahol fantasztikus kávékülönlegességeket kóstolhatunk meg. Fiatalos és élettel teli a London Coffee Society a Dohány utcában, ahol megismerhetjük, milyen egy kávézó az Egyesült Királyságban. 

 

120 év történelmét idézi az Andrássy úton fellelhető Művész Kávéház, ahol ma is elismert művészek ülnek az asztaloknál, akárcsak az elmúlt évszázadban. Sajátos légkörét az adja, hogy ezen a helyen a századforduló eleganciája ötvöződik a kényelemmel.

 

Ha egy jó kávét akarunk inni, Budapest különleges kávéházai örömmel fogadnak minket, ahogy az idelátogató turistákat is! 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...