25.3 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Milyen szoftvereket érdemes telepíteni egy használt laptopra?

 

 

Egy használt laptop vásárlása esetén ugyanúgy szükségünk lesz bizonyos szoftverekre, mint egy új készülék beszerzésekor. Szerencsére ma már akár előtelepítve is kérhetjük ezeket a felújított számítógépeket, így nem sok dolgunk marad beüzemeléskor. Nézzük is, hogy mely programokra gondolunk!

 

Egy használt laptop sérülékenyebb?

 

Nem, sőt bizonyos esetekben még strapabíróbb is, mint az azonos áron vásárolt új számítógépek. Már ha a fizikai védelemre gondolunk, itt ugyanis egy üzleti használatra szánt, prémiumminőségű használt Fujitsu laptop sokkal jobban teljesít a boltban kapható konfigurációknál.

 

Vírusvédelmi szempontból viszont elmondható, hogy nem a hardver, hanem a szoftver fogja meghatározni azt (a felhasználó elővigyázatossága mellett), hogy mennyire sérülékeny a gépünk. Így függetlenül attól, hogy új vagy régi, kelleni fog rá a minél újabb jogtiszta operációs rendszer és a kiváló vírusvédelem is.

 

És akkor most már nézzük meg, hogy milyen programokra lesz szükségünk!

 

Kelleni fog egy jó operációs rendszer

 

Kezdhettük volna a driverekkel is, de azokat vagy már telepítették nekünk, vagy megkapjuk adathordozón, vagy pedig online le tudjuk tölteni a gyártó honlapjáról.

 

Az első igazi program, ami kell, az az operációs rendszer, mely összehangolja a hardver működését a szoftvereinkkel, és kihozza a gépünkből a maximumot, garantálja az optimális működést. Emellett a megfelelő biztonságot is megalapozza.

 

Hazánkban a felhasználók jelentős része a Microsoft Windows operációs rendszerét ismeri. Ebből érdemes a legújabbat, legfrissebbet beszerezni (de ez minden programra igaz). Ez fogja ugyanis tartalmazni az összes olyan frissítést, mely garantálja számunkra az esetleges időközben kiderült biztonsági rések betömését. Az pedig nem is kérdés, hogy jogtiszta változatot kell használnunk!

 

Gondoskodjunk a megfelelő vírusvédelemről!

 

Mindenképp olyan vírusirtó programot telepítsünk, ami az adataink maximális biztonságát garantálja. És nemcsak egy területre fókuszál, hanem lehetőleg az összes támadási felületet kontroll alatt tartja.

 

Érdemes európai szoftvert használni, mint a német G Data AntiVirus és Internet Security. Ők ugyanis még a hatóságoknak sem adnak ki adatokat rólunk. Ellenben egy amerikai cégnél, az USA törvényeinek megfelelően együtt kell működniük pl. a CIA-val. Így náluk van egy apró biztonsági rés, amin adatok kerülhetnek ki.

 

Fontos, hogy minden típusú kártevő ellen adjon megoldást a kezünkbe a vírusirtónk!

 

Kellenek az alap irodai szoftverek

 

Számos dokumentumot kell megnyitnunk és szerkesztenünk az életünk során. Így nem kérdés, hogy egy Office csomag kelleni fog, melyben az Excel és a Word is megtalálható, és nagyon hasznos irodai és otthoni felhasználás esetén is.

 

Honnan szerezzük be mindezt?

 

A fejlesztő cégtől vagy közvetítőkön keresztül is megvásárolhatjuk őket. De érdemes lehet a használt laptopot értékesítő cégen keresztül is megvenni. Ők ugyanis akár töredék áron is elérhetővé tehetik számunkra a gépeket, ha szerződött partnerek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...