-1.5 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Érd vagy Cegléd legyen a megyeszékhely?

Csőzik László, Érd polgármestere évek óta felszínen tartja a város megyeszékhellyé emelésének igényét. Mindezt a rendkívül dinamikusan növekvő lakosságszámra hivatkozva teszi, noha – amint az kiderült – ezzel szemben számos ellenérv is felsorakoztatható, s ezek közül az infrastrukturális elmaradottság csupán az egyik. A politikai széljárás sem kedvez egy ilyen közigazgatási reformnak, a döntés joga pedig az Országgyűlés kezében van. Érd azonban nem adja fel. – adta hírül az Index.

Érd polgármestere szerint fontos lenne az, hogy a megyei fejlesztésekről a döntések a megyében szülessenek, Pest vármegye legnagyobb, egyetlen megyei jogú városában. Az érdi választókat az Országgyűlésben Aradszki András KDNP-s politikus képviseli, aki szerint pusztán spekuláció Csőzik László polgármester felvetése. A közvélemény szerint nem lenne ideális megyeszékhely Érd, erre sokkal alkalmasabb lenne Gödöllő.

Földi Áron ceglédi önkormányzati képviselő szerint, inkább Cegléd kellene, hogy legyen a megyeszékhely. Közösségi oldalán kifejti: „A közlekedési gondokkal küzdő agglomerációs települések veszekszenek a megyeszékhelyi rangért. Az ország legnagyobb falujának polgármestere már be is jelentette, hogy pályázik a pozícióra. Miközben egyértelmű, hogy a megyeszékhelyi funkciók befogadására a legalkalmasabb város Cegléd. Számtalan nemzetközi példa van arra, mikor a közigazgatási központot tudatosan egy kisebb, de jól megközelíthető, városba helyezték. Az Egyesült Államok legtöbb államában a főváros nem a legnagyobb város, Törökország a túlnépesedett régi fővárosa helyett Ankarát tette fővárosává, Brazília a tengerparti terület helyett területfejlesztési célból az őserdő közepén megépítette az új fővárosát, Brazíliavárost. A lejobb választás tehát mindenki részére Cegléd lehet.” – írta a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...