12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

 

 

A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz forrásai. Egy nem megfelelően működő készülék előtt sokszor kialakulhatnak sorok, ami miatt az egész napi menetrend csúszni fog. A papír mindig a legrosszabbkor ragad be, vagy éppen egy sürgős dokumentum nyomtatásánál érkezik egy hibaüzenet.

 

Milyen jelenségekkel találkozhatunk?

 

Szerencsére megoldás is van: a TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó segítségével hatékonyan beszerezhetjük az igényeinknek megfelelő nyomtatót, hogy többé ne legyen rémálom a nyomtatás. Sajnos a gyakorlatban nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy az ideális készülék legyen az irodában. Gyakran találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy a nyomtató egyszerűen leáll. Megadja magát a nap közepén, ami komoly hatással lehet az aznapi munkavégzésre. Van, amikor pár percen belül meg lehet oldani a problémát, de az sem ritka, hogy hosszú időbe telik a javítás.

 

Ilyenkor napokra, de akár két hétig is nélkülözni kell a nyomtatót, ami komoly logisztikai fejfájást tud okozni a cégvezetésnek és a dolgozóknak egyaránt. Ha egyszerűen leáll a készülék, akkor mindenképpen ellenőrizzük a wifi csatlakozást vagy éppen Ethernet-, USB-kábelt. Van, hogy csak egyszerűen kihúzódott a helyéről a kábel, és egy pillanat alatt megoldhatjuk a problémát.

 

A leálláson kívül a túl lassú nyomtatás is legalább olyan frusztráló tud lenni. Az olcsó irodai nyomtatók esetében fordul elő az gyakran, hogy rövid időn belül lelassulnak, de ez még a nívósabb darabokkal is megeshet. Eleinte felgyorsíthatjuk azzal a folyamatot, hogy nem használjuk a kétoldalas nyomtatást, de ezzel csak elhalasztjuk az elkerülhetetlent, hogy fel kell hívni a szerelőt, hogy jöjjön segíteni.

 

Nem kell, hogy a nyomtató stresszforrás legyen

 

Az előbbieken túl még az is előfordulhat, hogy egyszerűen elakad a papír. Valószínűleg ezzel már mindenki találkozott, hogy egyszerűen bármit csinálunk, a papír nem akar mozdulni. Természetesen ez általában mindig a munkaidő lejárta előtt pár perccel történik meg vagy éppen akkor, amikor egy sürgős dokumentumot kell kinyomtatni.

 

A rossz minőségű nyomatok is ugyanúgy fejfájást tudnak okozni, maszatos, olvashatatlan, foltos szövegek formájában. Szerencsére, ha megfelelően választunk, akkor ezekkel a problémákkal nem kell foglalkozni, mivel a minőségi nyomtatás ma már bárki számára elérhető.

 

Csupán a megfelelő készüléket kell megtalálni

 

Az előbb említett problémák általában akkor fordulnak elő, ha nem az igényeinkhez illeszkedő nyomtató található az irodában. Ezért is kell nagy hangsúlyt fektetni a beszerzés során arra, hogy megtaláljuk az ideális készüléket. A folyamatba érdemes bevonni egy szakembert is, aki alaposan felméri az igényeinket és az alapján fogja megkeresni a számunkra tökéletes nyomtatót.

 

A nyomtatás nem kell, hogy rémálom legyen, csak meg kell találni az ideális partnert az irodába.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...