13.9 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

 

 

Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során? Netán még nem is hallottál róla, hogy létezik ilyen alkalmazás? Nos, akárhogy is van, érdemes tisztában lenni az alapokkal, hiszen az Excel számos munkakörben jelent nagy segítséget, de magánemberként is sok előnyét kihasználhatjuk.

 

Az igazság azonban az, hogy bármennyire is sokoldalú ez a program, kevesen értenek hozzá. Szerencsére azonban van megoldás! A thebrightacademy.hu MS Excel online tanfolyama végigvezeti a kezdőket azokon a lépéseken, ahonnan eljuthatnak a cellaformázástól a diagramok beillesztéséig. Lássuk, mit érdemes erről tudni!

 

MS Excel online tanfolyam kezdőknek

 

A Word mellett az Excel a legnépszerűbb irodai alkalmazás, mégis kevesebben használják, mint kellene. Ennek oka az, hogy bizonyos szempontból sokkal bonyolultabbnak tűnik a táblázatkezelés, mint a szövegszerkesztés, ezért ha csak lehet, ez utóbbi programmal igyekszik megoldani mindenki a feladatát.

 

Például, ha kell írni egy listát nevekkel, telefonszámokkal, akkor sokan a Word felületén oldják ezt meg. De egy egyszerűbb összehasonlító táblázatot is inkább ebben a formátumban készítenek el.

 

Pedig számos eset van, ahol az Excel hatékonyabbnak bizonyul, és olyan is, ahol megkerülhetetlen. Kimutatások készítéséhez, statisztikák összeállításához mindenképpen ezt a felületet kell használnunk.

 

Persze ez már kicsit bonyolultabb dolog, de aki beiratkozik a The Bright Academy Excel tanfolyamára, ezt is meg fogja tudni oldani egy kis gyakorlás után.

 

Mit tanítanak a tanfolyamon?

 

Az online képzés keretében az MS Excel alapjaival ismertetnek meg. A tanfolyam 5 modulból áll, amelyek így épülnek fel:

 

  1. modul – Az első lépések: munkafüzetek létrehozása és mentése
  2. modul – Adatok bevitele és formázás: cellák, sorok és oszlopok
  3. modul – Munka a képletekkel: egyszerűbbek és összetettek, itt esik szó a függvényekről is
  4. modul – A diagramok használata
  5. modul – Az utolsó lépések: nyomtatás, billentyűparancsok

 

Minden egység végén egy rövid online teszttel tehetjük próbára tudásunkat. Ha nem sikerül megoldani 100%-osan a feladatot, akkor sincs gond, hiszen az oldalon a tananyag korlátlanul elérhető, bármikor ismételhetünk.

 

Kinek ajánlott ez a képzés?

 

Mindenkinek javasolható ez a tanfolyam, akinek a munkájához szükség van MS Excel használatára, de hadilábon áll a képletekkel, cellákkal, függvényekkel, diagramokkal. Valójában alig van ma olyan munkakör, ahol ne lenne hasznosítható az itt szerzett tudás.

 

Diákok is nyugodtan jelentkezhetnek a képzésre, főleg, ha informatikából fognak érettségizni. Az iskolákban ugyanis kevés óraszámban tanítják az Excel használatát, így mindenképpen jól jön egy kis plusz segítség.

 

A tanfolyam rendkívül kedvező áron érhető el, azonnal indul. Otthonról kényelmesen elvégezhető: összesen 1 óra 22 percnyi videó és 23 oldalnyi szöveges tartalom lesz a segítségünkre a tanulásban.

 

Érdemes további képzések ügyében is szétnézni az oldalon, hiszen más remek kurzusok indulnak még a The Bright Academynél.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...