22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

 

 

Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket hosszas keresgélést és átgonodolást követően tudunk csak beszerezni. Utóbbi kategóriába sorolhatjuk az éjjeli fényt is.

 

Két-hároméves kor körül kialakul a gyermek saját ízlése, vagyis pontosan tudja, hogy mire vágyik, mit szeretne látni a saját szobájában. A halvány fény az ágy mellett rendkívül hasznos lehet több okból is, így akár a gyermeket is be lehet vonni a választás folyamatába. A Peekabooshop.hu kínálatában lévő éjjeli fény nagy segítséget jelenthet a kicsinek a legsötétebb éjszakákon.

 

Egyáltalán minek kell éjjeli fény a gyerekszobába?

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy egyáltalán mi szükség van éjjeli fényre. A nagy villanyon kívül nem árt, ha több kisebb lámpa is megtalálható a szobában. A szülők ezeket eleinte a saját biztonságos közlekedésük érdekében helyezik el a szoba több pontján. Így nem kell felkapcsolni a nagy lámpát pelenkázáshoz vagy etetéshez, de attól sem kell tartani, hogy a szobában egyszer csak hasra esünk, mert elbotlunk valamiben.

 

Pár hónap elteltével, amikor szemünk fénye cseperedni kezd, szintén nagyon hasznos lehet az éjjeli fény, hiszen az utolsó játék ennél a fénynél történhet, illetve a meseolvasásnak is ad egyfajta különleges hangulatot. A babaszoba éjjeli lámpája azonban különbözik a nagyfiúk és a nagylányok által kedvelt alternatívától, ezzel érdemes tisztában lenni.

 

A babának és a gyermeknek való éjjeli fény közti különbségek

 

A babaszoba éjjeli fénye főként a szülők számára hasznos, míg a gyermekek számára készült verzió inkább a kicsiknek jelent segítséget. Éppen ezért célszerű a gyerekkel együtt kiválasztani a lámpát, így azt érezheti, hogy ő már nagyfiú vagy nagylány, aki a saját kis birodalmába választ hasznos kiegészítőket.

 

A halvány fény abból a szempontból is hasznos, hogy jelzi a gyereknek, hogy lassan itt az alvásidő, vagyis készülni kell a lefekvésre. A fény előnye, hogy ha a kicsi az éjszaka közepén felébred, mert ki kell mennie a mosdóba, akkor nagy segítséget jelent. Emellett kellőképp halvány ahhoz, hogy ne űzze ki az álmot a gyermek szeméből, viszont mankót nyújtson a tájékozódáshoz, így nem kell attól tartani, hogy hasra esik a közlekedés során.

 

Ebben az időszakban kezdődik meg az úgynevezett szörnytámadás időszaka is, vagyis amikor a gyerek szerint a szekrényben vagy az ágy alatt szörnyek vannak, akik a sötétben halálra akarják őt ijeszteni. Sokszor a hosszas vigasztalás sem hoz eredményt, viszont az éjjeli lámpánál jól láthatóvá válik, hogy nincs a sötétben senki és semmi.

 

A tökéletes éjjeli fény

 

Azt, hogy milyen a tökéletes éjjeli lámpa, elsősorban a gyerek tudja megmondani, így nyugodtan ráhagyhatjuk a döntés jogát. Fiús, lányos, unisex kivitel, teljesen mindegy – egy a fontos, hogy ő hozza meg a döntést.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...