22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

 

 

Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy közelről csodálhatja őket. Aki pollenallergiával küszködik, annak nem biztos, hogy ártalmatlan egy gyönyörű csokor. 

 

Ma már szerencsére olyan sokféle élethű művirág kapható, hogy mindenki megtalálhatja köztük kedvenceit is. Bármikor hozzá lehet jutni bármelyikhez, hiszen nem kell a virágzás időszakát megvárni. Ráadásul irritációt sem okoznak, különösebb gondoskodást sem igényelnek, úgyhogy kifejezetten praktikusak is. 

 

Milyen művirágok léteznek? Mi a különbség az egyes típusok között? Hogyan készülnek? Következő írásunkban erről lesz szó. 

 

Mit nevezünk selyemvirágnak?

 

A művirágok egyik típusai a selyemvirágok, amelyek ma már nem selyemből, hanem szintetikus szálakból készülnek csúcstechnológiai eljárásokkal. Eredetileg a művirágokat selyemmel vonták be, nevük innen származik. 

 

A mai jó minőségű selyemvirágok botanikailag pontosak és rugalmas tapintásúak. Nagyon népszerűek az otthoni díszítésben, de irodákban, ügyfélszolgálatokon, sőt, még ünnepi rendezvényeken is találkozhatunk velük. 

 

Nemcsak szálas virágok, hanem csokrok és kitöltő zöld növények is készülnek belőlük, úgyhogy felhasználásuk már csak ezért is kimondottan sokrétű. A selyemvirágok könnyen kezelhetőek, tartósak, nem igényelnek gondozást, ráadásul hipoallergének is, és nem hervadnak el soha. Évszaktól függetlenül válogathatunk a szebbnél szebb növények közül. 

 

Az elbűvölő real touch virágok

 

Hab és latex keverékéből készülnek a real touch virágok, amelyek folyékony polimer bevonatot kapnak. Egy szabadalmaztatott eljárás segítségével rétegenként kerülnek fel a polimerek, így marad az anyag rugalmas. 

 

A real touch virágok annyira élethűek, hogy teljesen valóságos, élő növénynek tűnnek. Még a tapintásuk is olyan érzetet kelt bennünk, mintha igaziak lennének. Emiatt előszeretettel használják esküvői dekorációként, de még a menyasszonyi csokor alapanyagának is tökéletes. 

 

Színeik élénkek, megjelenésük realisztikus, botanikailag pontosak, a szirmok és a levelek is, a növény minden része elképesztően élethű. Ezek a legjobb minőségű, legmagasabb színvonalú művirágok ma a piacon. 

 

Milyen típusú művirágok vannak még?

 

A Valex Decor Kft kínálatában megtalálhatók még olyan művirágok is, melyek műanyagból készülnek. Ezek főleg a nedvdús, vastag húsú növények utánzatai, hiszen ezek a típusok ebből az anyagból a legéletszerűbbek. Előnyük, hogy portörlő ruhával egyszerűen letakaríthatjuk őket, de ha szükséges, a csap alá tartva a víztől is csak még szebbek lesznek. 

 

A habvirágok is nagyon népszerűek, ezek lágyabb és vékonyabb anyagok. A belőlük készült növények szintén elképesztően valószerűek. A virágok szebbé teszik az ünnepeket, legyenek élők vagy bármilyen műnövények. Dekorációnak és ajándéknak is kiválóak, frissességet és természetességet csempészhetünk segítségükkel az otthonunkba, illetve emlékezetessé teszik a jeles napokat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...