3.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Új laptopok a Táncsics Iskolában

Új fejezet kezdődött a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola történetében, amikor az igazgatói iroda megtelt a legújabb technológiával felszerelt laptopokkal. A diákok és szüleik egyaránt izgalommal töltötték meg a teret, ahogy 103 darab érintőképernyős, Intel m100-as processzorral és 4 GB RAM-mal felszerelt laptopot készültek átvenni.
A laptopok nemcsak a Táncsics Iskolában, hanem a Ceglédi Tankerületi Központ összes iskolájában elérhetővé váltak, több mint 2.000 eszköz érkezett a diákok számára. Ez a kezdeményezés egy lépés a jövő felé, amely lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy fejlesszék digitális kompetenciákat és új módszerekkel közelítsenek a tanuláshoz.

“Minden diák a saját laptopján tudja majd megoldani a feladatokat, ami forradalmasítja az oktatási folyamatot” – mondta az iskola igazgatója, Rimóczi Gábor. Az érintőképernyőnek köszönhetően még a rajzórákon is új lehetőségek nyílnak meg, ahol a diákok digitális művészeti alkotásokat hozhatnak létre. A digitális oktatás terén történő előrelépés nemcsak a tananyag elsajátítását könnyíti meg, hanem hozzájárul a diákok jövőbeli karrierlehetőségeihez is. A technológia integrálása az oktatásba lehetővé teszi a diákok számára, hogy felkészüljenek a modern munkaerőpiac kihívásaira. A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola és a többi intézmény által tapasztalt előnyök bizonyítják, hogy a digitális eszközökkel gazdagított oktatás alapvető eleme a mai tanulási környezetnek. Természetesen ezzel nem áll meg a digitális fejlesztés. November 30-ig kellett az 5. és 6. évfolyamos szülőknek az igényét leadni, hiszen tavasszal a tervek szerint ők is kapnak laptopot.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...