18.6 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Új laptopok a Táncsics Iskolában

Új fejezet kezdődött a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola történetében, amikor az igazgatói iroda megtelt a legújabb technológiával felszerelt laptopokkal. A diákok és szüleik egyaránt izgalommal töltötték meg a teret, ahogy 103 darab érintőképernyős, Intel m100-as processzorral és 4 GB RAM-mal felszerelt laptopot készültek átvenni.
A laptopok nemcsak a Táncsics Iskolában, hanem a Ceglédi Tankerületi Központ összes iskolájában elérhetővé váltak, több mint 2.000 eszköz érkezett a diákok számára. Ez a kezdeményezés egy lépés a jövő felé, amely lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy fejlesszék digitális kompetenciákat és új módszerekkel közelítsenek a tanuláshoz.

“Minden diák a saját laptopján tudja majd megoldani a feladatokat, ami forradalmasítja az oktatási folyamatot” – mondta az iskola igazgatója, Rimóczi Gábor. Az érintőképernyőnek köszönhetően még a rajzórákon is új lehetőségek nyílnak meg, ahol a diákok digitális művészeti alkotásokat hozhatnak létre. A digitális oktatás terén történő előrelépés nemcsak a tananyag elsajátítását könnyíti meg, hanem hozzájárul a diákok jövőbeli karrierlehetőségeihez is. A technológia integrálása az oktatásba lehetővé teszi a diákok számára, hogy felkészüljenek a modern munkaerőpiac kihívásaira. A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola és a többi intézmény által tapasztalt előnyök bizonyítják, hogy a digitális eszközökkel gazdagított oktatás alapvető eleme a mai tanulási környezetnek. Természetesen ezzel nem áll meg a digitális fejlesztés. November 30-ig kellett az 5. és 6. évfolyamos szülőknek az igényét leadni, hiszen tavasszal a tervek szerint ők is kapnak laptopot.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...