10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Segítség a megfelelő ágynemű kiválasztásához

 

 

Mivel teljes értékű alvás nélkül a szervezeted nem képes eléggé regenerálódni, így mindent meg kell tenned a minősége javítása érdekében. Ebbe pedig nem csupán a megfelelő ágy és matrac kiválasztása tartozik bele, hanem az is, hogy milyen ágyneműbe burkolózol.

 

Ahhoz pedig, hogy egy olyan minőségi garnitúrára bukkanhass, amely hosszú éveken át az édes álmaid őrzője lesz, nem szabad megragadnod a megjelenésénél, hanem egyéb tényezőket is figyelembe kell venned.

 

Milyen anyagból készült az ágyneműhuzat?

 

Ahogy az Otthonok & Megoldások tippek rovatában található egyik cikkben is olvasható, kimeríthetetlen mennyiségű anyagból készült ágyneműhuzat kapható manapság a piacon, amelyek közül csak úgy fogod tudni kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, ha tisztába kerülsz azzal, melyik anyag milyen jellemzőkkel bír.

 

Ott van például a puha és kellemes tapintású, megszámlálhatatlan színben és mintával kapható pamut, vagy ennek a matériának a különleges módon történő fésüléséből létrejövő, jellegzetes bolyhos felülettel és nagyobb anyagsűrűséggel rendelkező flanel.

 

De mindezek mellett a len és a szatén ágyneműhuzatok is igazán ígéretesek, igaz, sok esetben eléggé borsos áron vásárolhatók meg. 

 

Szálfinomság vs. szálsűrűség

 

Bár a legtöbbünk hajlamos azt gondolni, hogy minél nagyobb az ágyneműhuzathoz felhasznált fonal szálsűrűsége (a szálak száma négyzetcentiméterenként), annál jobb minőségű, de a magasabb szám nem feltétlenül jelent jobb minőséget. Ha ugyanis túl sok rostot tömörítenek össze egy helyre, akkor túlságosan kemény lesz az anyag. 

 

Ehelyett érdemes inkább a szálak finomságára és a hosszúságára koncentrálni, hiszen minél hosszabb egy szövetszál, annál tartósabb lesz a belőle készült textília. 

 

Milyen az ágyneműhuzat rögzítése?

 

Bár van, aki szeret nosztalgiázni, és a gombos rögzítéssel ellátott huzatot választja, de valljuk be, ez ma már nem a legpraktikusabb. Érdemes helyette inkább a cipzáras verziót előnyben részesíteni, amely nem csupán kényelmes – a cipzárja és a fogantyúja is lapos, így sehol sem fog majd nyomni alvás közben -, hanem egy időtakarékos megoldást is jelent az ágynemű cserénél.

 

Abban az esetben viszont, ha aggódsz amiatt, hogy a patentoktól és a cipzáraktól a mosógép belseje esetleg megsérül, akkor jobb választásnak bizonyulnak a behajtásos ágyneműhuzatok, amelyeket ugyanolyan egyszerűen lehet kezelni, mint a cipzáras verziókat.

 

A huzat tapintása sem mindegy

 

Mivel csakis abból az anyagból készült ágyneműhuzatban fogsz tudni a legjobbat aludni, amely számodra tapintásra a legszimpatikusabb, ezért a cikk befejeztével mindenképpen arra szeretnénk buzdítani, hogy a vásárlás során nyugodtan menj körbe, és fogdoss meg mindent!

 

Bár lehet, hogy a sűrűn szőtt szatén nem túl szerencsés választás az évnek ezen időszakában, de ki tudja, előfordulhat, hogy ennek ellenére a matéria csúszóssága és hűs érzete jobban elnyeri majd a tetszésedet, mint a pamut puhasága és melegsége. Ezért is szokták azt mondani, hogy a puding próbája az evés.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...