17.1 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Kisgyermekkel elindulni szánkózni? Miért ne?

 

 

Nem tudjuk, hogy te hogy vagy vele, de mi el sem tudjuk mondani, hogy micsoda boldogság töltött el minket minden egyes alkalommal, amikor gyermekkorunkban a friss hó látványára keltünk. Alig vártuk, hogy anyukánk megjelenjen a szobánk ajtajában, és azt mondja, hogy ma szánkóval megyünk az oviba.

 

Bár azóta felnőttünk, de a szánkózás iránti szeretetünk ugyanúgy megmaradt, és most, hogy leesett az első nagyobb hó, egy, a Babakocsi Mánia kínálatából vásárolt szánkóval indultunk el sétálni a gyerkőceinkkel, amely felejthetetlen élményt nyújtott számukra.

 

Rájuk adtuk a téli öltözéket, illetve a vastag, tartós anyagból készült bundazsákot, és így ültettük bele őket a szánkóba. Hiszen míg mi a húzogatás közben kimelegszünk, ők sokkal alacsonyabban ülnek, mint a babakocsiban, ami miatt könnyebben meg is fázhatnak.

 

Szerencsére az általunk választott modell biztonsági övvel, háttámlával és a szán használat közbeni összecsukódását megakadályozó, beépített biztonsági mechanizmussal is rendelkezik, így a kényelmük és a biztonságuk is garantálva volt.

 

Annak köszönhetően pedig, hogy a szán összecsukható, egyszerűen megoldható a tárolása és a szállítása. Könnyedén be tudod rakni akár a csomagtartóba te is.

 

Érdemes váltogatni a szánkózást és a gyaloglást

 

Azt vettük észre, hogy ugyan a gyerkőceink még nem kaphatók a kitartó gyaloglásra, de a hosszas üldögélést is hamar megunják. Ezért érdemes ezt a kettőt folyamatosan váltogatni.

 

Mivel a babakocsival hóban elég nehéz közlekedni, így érdemes magaddal vinni egy háti hordozót, amelybe menet közben beleültetheted a kicsit, ha elfáradna. Ám kis idő múlva mindenképpen vedd ki belőle, hogy felélénküljön a vérkeringése.

 

Elindulás előtt pedig mindenképpen kend be az arcát valamilyen zsírosabb krémmel, hogy a hideg levegő nehogy kiszárítsa, menet közben pedig időnként ellenőrizd a kis lábait, hogy nem hűltek-e ki! A biztonság kedvéért tanácsos a táskádban egy pótzoknit és egy kesztyűt is magaddal vinned.

 

Többször menjetek el rövidebb időre!

 

Tartós hidegben egy-két óránál többet nem szabad kint tartózkodni, de a gyerkőcnek és neked is szükséged van a friss levegőre, így javasoljuk, hogy inkább többször menjetek el szánkózni vagy sétálni rövidebb időre.

 

Próbálj meg ehhez napos, szélvédett helyet keresni, hogy kellemessé tedd a napi fagyoskodást, még úgy is, hogy egy másik családdal együtt levegőztök!

 

Ami pedig ruházatot illeti, lehetőleg ne vastag, szorosan tapadó ruhadarabokba öltöztesd a gyermeked, hanem törekedj inkább a réteges öltözködésre egy lazább kezeslábas alatt! Bár tudjuk, hogy ez eléggé macerás, de megkönnyítheted a dolgodat, ha egy-két darabot előre egymásba húzol.

 

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a tippjeinket, és legközelebb már magabiztosan szelitek majd a havas utcákat a gyermekeddel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...