19.7 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Öltöztessük új köntösbe otthonunkat! Ismerkedjünk a burkolással!

 

 

Egy otthon mindenkinek mást jelent, mégis mindenkinek ugyanaz. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy értjük alatta egyrészt azt a helyet, ahol magunkban vagy szeretteinkkel, biztonságban, nyugalomban lehetünk, és ami éppen ezért központi helyet foglal el az életünkben.

 

Másrészt viszont ahány otthon, pontosan annyiféle, hiszen mindannyian saját, egyedi elképzelésekkel rendelkezünk arról, hogy milyen környezetbe szeretnénk minden egyes nap hazatérni.

 

A burkolás sem lehet egyforma

 

Ahogy a vágyak és igények sokfélék, úgy a burkolásnak is igazodnia kell ehhez, így szükségszerűen sokszínűnek kell lennie. Az ujhazbodrogi.hu minőségi burkolóanyagok széles választékát kínálja, bármilyen burkolatban is gondolkodunk. Nézzük meg együtt, hogy mi minden jöhet szóba, és miért is olyan fontos ez!

 

Meghatározó a stílus szempontjából

 

Minden otthonnak van egy saját stílusa, ahogyan a benne élőknek is természetesen, sőt, többnyire az ő személyes ízlésüket tükrözve valósul meg a kialakítás. (Nem minden esetben persze, hiszen előfordulhat, hogy albérletben élünk, illetve átmenetileg lakunk egy adott helyen, így erre nincs lehetőség, sőt, adott esetben valószínűleg késztetés sem.)

 

Az enteriőr meghatározó részét képezik a színek, a formák és a falak is, de biztosan egyetértünk abban, hogy a csempék, a padlók, a hideg- és melegburkolatok is legalább ugyanennyire befolyásolják az adott miliőt.

 

Hogy lehet a burkolat hideg vagy meleg?

 

Nem, nem a padlófűtésre gondolunk ezúttal, habár adott esetben valóban akár szó szerint is felmelegíthetjük a burkolatot vele. Ehelyett arra, hogy eltérő anyagokkal valósíthatjuk meg a burkolás feladatát.

 

A hidegburkolás során csempét, kerámialapot, greslapot alkalmazunk, olyan anyagokat, amelyek sajátja a hűvösebb érzet. Habár erre a gondolatra előfordulhat, hogy a téli zimankóban megborzongunk, ám fontos szerepe van ezeknek a megfelelő helyeken. A fürdőszobába, illemhelyiségbe, konyhába mindenféleképpen olyan burkolatot érdemes alkalmazni, amely egyrészt kitűnően ellenáll a magas páratartalomnak, illetve nedvességnek, másrészt pedig könnyen tisztítható, mosható.

 

A melegburkolat, mint a tömörfából készült padló, a laminált padló vagy például a szőnyeg nagyon mutatós és barátságos, otthonos hatást kelt. Ám sajnos kevésbé időtállók, valamint nehezebb takarítani is őket.

 

Kint vagy bent?

 

A másik nagy különbség mind a felhasználható burkolóanyagokat, ragasztókat, mind az alkalmazott lapokat tekintve az, hogy kültéren vagy beltéren van szükségünk rájuk. A rugalmasság például eleve fontos tulajdonság a ragasztók esetében, de ez önmagában nem lesz elég, ha kint, mondjuk a terasz burkolásánál fogjuk használni. 

 

Kültéren mindig az időjárás viszontagságainak is ellenálló, a hőingadozást, nedvességet, akár fagyot vagy extrém hőséget is bíró alapanyagokkal érdemes dolgoznunk. Szerezzük be őket az ujhazbodrogi.hu webáruházból!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...