17.1 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

5 lépés, amellyel megmenthető egy házasság

Tudtátok, hogy a házassági konfliktusok 69%-a soha nem oldódik meg, és 5 vitából 3 soha nem talál megoldást? Bár igaz, hogy egész életetekben ellentmondhattok egymásnak apróságokon, például a mosógép használatán, de ez nem jelenti azt, hogy a kapcsolat kudarcra van ítélve.

A valóság az, hogy minden pár harcol és harcolni is fog. Dr. John Gottman pszichológus és a párkapcsolatokkal foglalkozó kutató azonban azt mondja, hogy ez nem jelenti azt, hogy valami nincs rendben a kapcsolatodban. Valójában nem egészséges dolog a kapcsolat szempontjából, ha kerülitek a sérelmeket, mert az nagyobb veszekedéshez vezet.

Úgy tűnik, sokkal fontosabb, hogy meg tudjátok beszélni azokat a dolgokat, amelyek zavarnak, és kompromisszumot kössetek úgy, hogy mindketten elégedettek legyetek. Ez vonatkozik a hétköznapi rutinra, a kommunikációra és a szexuális együttlétre. Mindhárom együttes jelenléte fokozza a kapcsolat minőségét, utóbbi esetében a viagra egy plusz segítséget is jelenthet.

Íme, Dr. Gottman által javasolt 5 lépés a házasság megmentéséhez

1. Határozzátok meg az uralkodó érveket!

Mielőtt megváltoztatnátok azt, ahogyan vitáztok, először azokat a témákat kell meghatározni, amelyek leggyakrabban váltanak ki konfliktust, és azokat a tipikus módokat, amelyekkel kapcsolatban. Valószínű, hogy az ilyen típusú ellentmondások megoldás nélkül érnek véget, és neheztelés és fájdalom érzésével járnak. Nektek mi az a 3 probléma az 5-ből a kapcsolatodban?

2. Fókuszáljatok

Mivel az emberek hajlamosak múltbeli frusztrációkkal és sértettségekkel szítani a vitát, ez csak eltávolít egymástól, ahelyett hogy segítene megerősíteni. Maradjatok a témánál amennyire csak tudtok, hogy növeljétek annak esélyét, hogy a lehető leggyorsabban érjétek el az arany középutat.

3. Dolgozzatok csapatként

Egymás hibáztatása csak fokozza a lázadás érzését. Ehelyett tisztázzátok, hogy ki milyen szerepet tölt be, és óvatosan figyelmeztessétek egymást, ha úgy érzitek, hogy az egyik fél átlépi a megbeszéltek határait. Játszatok, dúdoljatok egy dalt vagy táncoljatok, tegyetek meg bármit, hogy megváltoztassátok a feszült légkört.

4. Legyetek empatikusak

Ha folyamatosan ugyanazokról a témákról és ugyanazokkal az eredménnyel vitatkozik, előfordulhat, hogy hiányzik a megértés. A megoldás? Empátia! Bár feszült állapotban nehéz dolog megtenni, az empátia mégis segít kompromisszummá alakítani a vitát, ahelyett hogy elveszítené az irányítást a helyzet felett.

5. Keressétek a kész megoldásokat

Az a célotok, hogy olyan megoldást találjatok, amellyel mindketten elégedettek vagytok, de kerüljétek az olyan megoldást, amely csak azért van, hogy megszabaduljatok a harctól. Találjátok meg a közös dolgokat, amelyekkel kapcsolatban hajlandóak vagytok kompromisszumot kötni. Ezzel kitűztök egy célt, amiért mindketten dolgozni fogtok, miközben az egymás sértegetése sokkal nagyobb valószínűséggel merül feledésbe.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...