17.1 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Nyakunkon a karácsony! Mutatjuk az ideális ajándékot a nyelvtanulóknak!

 

 

Manapság már nem lehet megúszni a nyelvtanulást, hiszen gyakran már óvodáskorban elkezdik a gyermekek az idegen nyelvek elsajátítását, de legkésőbb az általános vagy a középiskolában biztosan sor kerül majd rá. Persze ezzel egyidejűleg nem is érdemes megpróbálni megúszni, hiszen ma már az egy vagy két idegen nyelv felhasználói szintű tudása szinte nélkülözhetetlen.

 

Sokszor kell ezt nyelvvizsgával is igazolni, de még ha nem is szükséges a papír, akkor is érdemes egy-két olyan trükköt bevetni, mintha vizsgára készülnél. Ha pedig nem rólad van szó, hanem másról, akkor még egy tuti ajándékötletet is ad az egész, ami így karácsony előtt bizony kapóra jön!

 

Egy igazi szótár mindig jól jön!

 

Ha megnézed az Oxford Corner Könyvesbolt szótárainak kínálatát, akkor látni fogod, hogy bizony erre még van igény, és egyre többféle szótár jelenik meg a palettán. Biztosan azon gondolkodsz, hogy vajon miért is van ez így, hiszen az internet ott lapul mindenki zsebében, két kattintás, és még a legcifrább mondat is ott hever előtted az anyanyelveden. Akkor mégis minek kell a papíralapú szótár?

 

Többek között azért, mert aki nyelvvizsgázni készül, annak kifejezetten jó, ha összebarátkozik a szótár használatával, hiszen a vizsga során ez lesz az egyetlen mankója. Ha pedig nem tudja használni, vagy nem tudja mire használni a delikvens, akkor bizony nagy segítségtől és feltehetően a sikeres nyelvvizsgától fosztja meg magát. 

 

Éppen ezért, ha akad az ajándékozottak között olyan, aki vizsgázni készül, annak a legtökéletesebb karácsonyi ajándék egy szótár lehet. Légy azonban körültekintő: vizsgaközpontonként eltérő előírások lehetnek a szótárakat illetően.

 

A világ egy gombnyomásnyira van tőled!

 

Úgy, ahogy az online szótárak, úgy az egész világ is ott van tőled egy gombnyomásnyira. És amennyire ez előnyt jelent olykor, pont olyan hátrányt is.

 

Valld csak be magadnak őszintén, hányszor esett már meg veled, hogy csak egy szó miatt oldottad fel a telefonodat, hogy kikeresd, aztán fél óra múlva tetted le, miután hosszú perceken keresztül görgetted a közösségi média valamelyik közkedvelt oldalát.

 

Tanulni, hatékonyan tanulni pedig csakis úgy lehet, ha nem hagyod, hogy elvonja a figyelmedet a koncentráció legnagyobb ellensége, az internet és a közösségi oldalak. Hidd el, ha kipróbálod, hogy milyen offline üzemmódban tanulni, magad is meg fogsz lepődni az eredményen. 

 

Tökéletes ajándék akár magadnak, akár másnak!

 

Bárki is legyen a nyelvtanuló, mindenképpen tökéletes ajándék lesz. De vigyázz, a kínálat rendkívül széles: egy- és kétnyelvű, általános, valamint szakszótárak tömkelege vár, és hamar azon kapod magad, hogy egy már nem is lesz elég! Szerencsére az Oxford Corner Könyvesboltban bármikor szabadon válogathatsz, és azt teszel a kosaradba, amihez csak kedved szottyan!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...