23.7 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Elhunyt Farkas Albert

Életének 88. évében elhunyt Farkas Albert földmérő üzemmérnök, a városi képviselőtestület egykori tagja, több éven keresztül a Műszaki Osztály vezetője, a CVSE asztaliteniszezője.
Az 1950-es évek közepén kapcsolódott be a CVSE asztalitenisz szakosztály munkájába és 1959-től 1972-ig az NB II.-es csapatban játszott. A csapat általában dobogós helyen végzett és végül 1972-ben veretlenül megnyerte a bajnokságot.
Farkas Albert sportpályafutásának igazi jutalomjátéka az a három év amit a város NB I.-es csapatában játszhatott. G. Bíró Alberttel párosban megszakítás nélkül tízszer nyerték meg Pest megye bajnokságát.
1963-ban a megyei sporthivatal döntött a CVSE pályák teljes felújításáról a Malomtó szélen. A tervezési munkákat az asztalitenisz szakosztály mérnökei Kovács László és Farkas Albert ingyen, az akkori szóhasználatban társadalmi munkában végezték el.
Az 1970-es évek végén bekapcsolódott és élete végéig aktívan résztvett a Sporttörténeti Bizottság munkájában. Tagja volt az első szabadon választott képviselőtestületnek és mint képviselőnek jelentős szerepe volt abban, hogy a városi Sportmúzeum méltó helyet kapjon a Gubody utcában.
A sportban elvégzett munkáját 2007-ben a város vezetése Cegléd Város Sportjáért Díjjal ismerte el.

Farkas Albert

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...