22 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Az aloe vera kívül-belül segít minket, jó, ha alaposan ismerjük

 

Biztos a ti gyermekkori emlékeitek között is ott szerepel, ahogy nyáron a napégést anya tejföllel “orvosolja”. Az már nem rémlik, hogy ez végül bevált-e, de arra emlékszem, amikor egy adagolós spray-t vett elő, és azzal hűsítette a pirosló bőrfelületet. Azóta esküszöm az aloe verára.

 

Egyfajta csodaszerként, multifunkciós “mindenre jó” növényként tekint ma a világ az aloe verára, és persze ebben van valami. Rengeteg iparág használja összetevőként, kívül-belül segíti az embereket, a Vital-max aloe vera termékei is ilyenek. 

 

Ismerjük meg az aloe verát!

 

Az orvosi aloét évszázadok óta úgy ismerik, mint a természet gyógyító erejének megtestesülését. E pozsgás, sötétzöld, lándzsás levelű növény a meleg éghajlatú területeken őshonos, de szobanövényként mi is tarthatjuk otthon.

 

A összes aloe vera termék alapját a levelekben található kocsonyás, zselés nedv adja, itt van ugyanis a hatóanyag. Ha a lakásba szerzünk be egyet, magunk is hasznosíthatjuk a belső átlátszó zselét, mert a leveleket megmetszve azok egy idő után újrafejlődnek. De sokkal többre megyünk azzal, ha bevizsgált, biztonságos termékeket vásárolunk, melynek összetevői között ott szerepel az aloe vera. A kis növényünket pedig hagyjuk csak békén.

 

A legnépszerűbb termékek aloe verából

 

Aloe verából nagyon sokféle terméket készítenek. Létezik kapszula, gél, szájvíz, fogkrém, spray, de még aloe verás üdítőital is. Megtaláljuk alapanyagként sok kenőcsben, krémben, arcszérumban, arcpakolásban is.

 

A pozsgás növény hatóanyagának előnyei

 

Arról már írtunk, hogy sok területen használják, és hogy a zselében van a hatóanyag. De milyen bajainkra is megoldás az aloe vera? Nézzük hát!

 

  • Kollagénserkentő hatása van, így rugalmasabb lesz tőle a bőr, hidratálja a hajat, erősíti a hajszálakat, csökkentheti fejbőrünk irritációját,
  • Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is bír, a bőrhibákat és sérüléseket képes gyorsabban gyógyítani, mint szinte bármi más,
  • Előbbi tulajdonsága miatt belsőleg is alkalmazható az általános egészségünk erősítésére,
  • Növelheti az energiaszintet, mert sok vitamin és ásványi anyag található benne,
  • A bélflóra támogatásában is részt vesz, így gyakori fogyasztásával kezelhető az emésztési probléma, a gyomorpanasz is, idetartozik a fekély, a reflux.

 

Mivel teljesen természetes hatóanyagról van szó, kicsi esély van arra, hogy allergiás reakciót váltana ki belőlünk – de persze sosem árt vigyázni, különösen az erre hajlamosak figyeljenek oda.

 

Ha aloe vera tartalmú krémet, pakolást vagy más terméket használunk, végezzünk előtte bőrpróbát. Egy borsónyit rakjunk belőle a fülünk mögé vagy a csuklónkra, és ha fél-egy nap múltán sem alakul ki viszketés, bőrpír, akkor teljesen biztonságos, nincs allergiánk az aloe verára vonatkozóan. Bátran próbáljuk ki különböző formában!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...