18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Szolizási útmutató fehér bőrűeknek

 

 

Azok, akik fehérebb bőrrel rendelkeznek, még inkább áhítoznak a napbarnított bőr elérésére. Nem csupán azért, mert a barnaság Coco Chanel óta igazi szépségideál lett, hanem mert tökéletesen elfedi a bőrhibákat, és magabiztosabb megjelenést kölcsönöz.

 

Ezért is keresik fel előszeretettel a szoláriumszalonokat, amelyek lehetőséget biztosítanak számukra, hogy a bőrük egy szép bézs alapszínt kapjon. Persze ez csak akkor következhet be, ha odafigyelnek néhány alapvető dologra.

 

A bőr fokozatos felkészítése

 

Nem szabad egyből a mély vízbe ugrani, hanem szépen fokozatosan kell felépíteni a szoláriumozást. Kezdjünk 7-8 perccel, és amikor megszokta már a bőrünk az UV-sugarakat, akkor lehet emelni a percek számán!

 

De, ha biztosra szeretnénk menni, akkor kérjük a szoláriumban szalonban dolgozó hozzáértő személyzet tanácsát, hiszen ő tudja a legjobban, hogy melyik gép milyen csővel van felszerelve. Fehérebb bőrre a Hollandimpex KFT szoláriumcsöveinek kínálatában is kapható EU szabvány szerinti csövek használata ajánlott!

 

A szoláriumkrém használata

 

Óriási különbség van aközött, ha szoláriumkrémmel, és ha szoláriumkrém nélkül szolizunk. Ez a kiegészítő termék ugyanis, hatástöbbszörözőként funkcionál, 30-40 %-kal garantáltan megnöveli a barnulást. Ráadásul a testápolókkal ellentétben biztosítja a bőr megfelelő védelmét is. 

 

A teljes testre 10-15 milliliter bőven elegendő, ennél nagyobb mennyiség sem fog intenzívebb barnulást eredményezni. Ami pedig a felkenés időpontját illeti, fontos, hogy a szoláriumozás előtt 10-15 perccel történjen meg, ennek köszönhetően ugyanis a krém hatása sokkal eredményesebb lesz.

 

A szolizás után érdemes még néhány óráig a bőrön hagyni, annak érdekében, hogy a benne lévő barnulásért, tápanyagellátásért és hidratálásért felelős hatóanyagok tökéletesen hasznosulhassanak. Utána pedig, ha gondoljuk, akkor le lehet zuhanyozni.

 

A fentebb említett dolgok egyébként nem csak a fehér bőrűekre vonatkoznak, hanem azokra is, akiknek sötétebb a bőrtónusa. Az ő esetükben is legalább két hétre van szükség ahhoz, hogy kialakuljon egy szép, napbarnított bőrszín. Méghozzá úgy, hogy két alkalom között legalább 48 óra telt el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...