20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Malomtó szél régen és ma

Dicsérem az előrelátását a Malomtó széli futókör tervezőinek. A képeken látható a tó, amelyet a kimagasított futópálya körvonalaz. Ha az eredeti szintre építik meg a futókört, akkor valószínű csak csizmába lehetne futni.

A 60-as években a területre fűzfás volt telepítve, ahogy megnőttek a vesszők fonták a kosarakat belőlük. A területen igen sok mélyedés volt, melyekbe rengeteg béka, sikló nádiveréb és különböző vízi madarak tanyáztak. A nagyobb mélyedésekben pedig kárászok és keszegek tömkelege úszkált. Ahol ma a kocsimosó és autóalkatrész bolt van, ott akkor egy kisebb tó volt, körülötte kákics zöldellt. Mi gyerekek összekötöttünk belőle egy-egy nagyobb nyalábbal és tutajt építettünk, ez volt a mi szörfünk. Ráhasaltunk és kézzel eveztünk. Mikor felálltunk láttuk, hogy a combunkra és lábunkra több pióca rátapadt. Ezeket nem volt egyszerű leszedni magunkról. Ilyenkor szóltunk a társunknak, hogy pisiljen rá és a piócák abba a pillanatba befejezték a vérszívást és belepottyantak a vízbe. Esténként hatalmas hangos béka kuruttyolás volt ezen a területen. Ezt csak a szélen lakó Andor bácsi szamara harsogta túl a bőgésével. Sajnos, szomorú emlékem is kötődik ehhez a területhez, amelyet Gyulicska tónak is hívtunk, mert névadója és még más fiatalok belefulladtak a tóba.

Ismételten dicsérem a tervező és a kivitelezők munkáját. Sok futót kívánok a körre és legalább mínusz 5-8 fokos hideget, hogy a víz befagyjon és nemcsak futni, de csúszkálni és korizni is lehessen ingyen a Malomtó szélen.

Józsi bá’

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...