14.6 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Ha bejárati ajtót keresünk, akkor érdemes műanyagot választani

 

 

A műanyag nyílászárók számtalan előnnyel rendelkeznek, például a fa vagy fém kialakításokhoz képest. A bejárati ajtók esetében is érdemes számításba venni ezt az anyagot, ami otthonunkban, irodánkban, vagy más funkciót betöltő ingatlanunkban is ideális választás lehet. Miért számít mégis olyan népszerűnek?

 

A műanyag bejárati ajtó jellemzői

 

Ennek a nyílászárónak az elsődleges feladata az, hogy egyfajta választóvonalat képez a belső tér intimitása és a külvilág között. Ezért is fontos, hogy a vásárlás során milyen típusra fog esni a választásunk. Az RS Ablak műanyag bejárati ajtók kínálatában garantáltan meg fogjuk találni azt a darabot, amit aztán hosszú éveken keresztül tudunk használni minden egyes nap. Ma már többféle kialakítással találkozhatunk a piacon, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik megfelel majd az igényeinknek.

 

A műanyag már csak a költséghatékonyság, az ár-érték arány miatt is az egyik legjobb választásnak bizonyul. Ráadásul egy igazán rugalmas megoldásról beszélünk, amit egyéni stílusunkra, ízlésünkre és igényeinkre tudunk szabni. Általában a barna műanyag bejárati ajtók számítanak a legnépszerűbbnek, a legelterjedtebbnek, de ezenkívül bármilyen szín elérhető. Sőt, még famintázatú nyílászárót is beszerelhetünk, ha valaki a természetes hatást és a hagyományos megjelenést részesíti előnyben.

 

A biztonság is fontos elvárás a bejárati ajtókkal szemben. A műanyag nyílászáró jól szigetel, hibamentesen, vetemedés nélkül működik hosszú távon is. Beépítéssel együtt is költséghatékonyan hozható ki, ajánlott az egész műveletet szakemberre bízni.

 

A legsokoldalúbb megoldás a piacon

 

A műanyag bejárati ajtók megjelenésben, funkciókban is számtalan lehetőséget rejtenek magukban. Egyedi méretben, színben is lehet őket kérni. Akár megnövelt hő- és hangszigeteléssel együtt, plusz biztonsági funkciókkal. A karbantartásuk is nagyon kevés figyelmet igényel. Ezzel szemben például egy fa bejárati ajtót időnként muszáj kezelni, ráadásul a külső hatások is komoly nyomokat tudnak rajta hagyni.

 

A műanyag változatok hosszú távon is megőrzik eredeti minőségüket. A vetemedés ellen is hatékonyan védekeznek, amit a merevítésnek köszönhetünk. Ez fontos része az ajtó keretének, ami valójában nem is látható, viszont így garantáltan nem lesznek olyan rések, amelyen keresztül az utcát fűthetjük vagy hűthetjük. 

 

A biztonság az egyik legfontosabb szempont

 

Mivel a bejárati ajtó jelenti az elsődleges (és gyakran az egyetlen) védelmi vonalat a behatolókkal szemben, ezért a kialakítására, szerkezetére fokozottan oda kell figyelni. Az integrált többpontos zárral, biztonsági vasalattal az utcára nyíló vagy kevésbé biztonságos környéken is megoldhatjuk a nyílászáró kérdését.

 

Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor érdemes olyan műanyag bejárati ajtót választani, amit a MABISZ, a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége is jóváhagyott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...