10.1 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Hogyan legyen még esztétikusabb otthonunk enteriőrje?

 

A házban vagy lakásban mindig fogunk találni olyan részt, helyiséget vagy berendezést, amin lehet egy kicsit javítani, vagy még jobban a stílusunkhoz igazítani. A lakberendezés fontos szerepet játszik, mivel meghatározza az egész otthonunk hangulatát. Ezt nehéz körülírni, de mindenki érzi, amikor egy hosszú nap végén átlépi a küszöböt és hátrahagyja a fáradalmakat.

 

Minden részlet számít

 

Sokan gondolják azt, hogy a lakberendezés során a funkcionalitás és a szépség között kell választani. Pedig, ha megnézzük például a PET-RO Nyílászáró könyöklők kínálatát, akkor láthatjuk, hogy ez a két fontos tulajdonság képes egy termékben is megtestesülni. Csupán arra van szükség, hogy álmaink megoldását a lehető legjobb helyen keressük. A kerek egész életérzés garantálható, ahogy az elégedettség is, ha a praktikusság és a vonzó megjelenés egyszerre adott.

 

A könyöklő csak egy, a rengeteg részlet közül, aminek a helyén kell lennie ahhoz, hogy tökéletes legyen az otthoni hangulat. Ennél talán még fontosabb az, hogy milyen színvilág fogad minket az egyes helyiségekben. Az árnyalatok fogják az otthon lelkét adni: a színek, amelyek főszerephez jutnak a kárpitokban, bútorokban, textíliákban, vagy éppen a falakon és burkolatokon.

 

Itt alaposan át kell gondolni, hogy a sötét vagy a világos árnyalatok fognak inkább uralkodni. Ha az előbbiek közül válogatunk, azok össze fogják húzni a teret, sokkal kisebbnek fogjuk érezni az adott helyiséget. A világos színekkel pedig kitágíthatjuk azt, sokkal tágasabbnak fog érződni otthonunk. Kisebb lakásokban különösen jól jön ez az érzéki csalódás.

 

Sokan gondolják úgy, hogyha egyszer letették a voksukat egy adott színvilág mellett, akkor azon semmiképpen sem szabad változtatni. Természetesen egy markáns módosítás nagy költségekkel is járhat, de egy-egy kisebb újraszínezés, amivel akár fel is frissíthetjük otthonunk megjelenését megoldható egyszerű módon is.

 

A stílus a lelke mindennek

 

Minimalista vagy sokkal inkább retró vonalat képviselünk? Esetleg skandináv vagy a klasszikus motívumok is terítéken vannak? Fontos a modern megjelenés vagy farmhouse?

 

Többféle stílusirányzat van, és mindegyik egyeduralkodó is a maga nevében. Ha megvannak az ideális színek, akkor a stílusvilágról is részletes képet kapunk. Nem muszáj egyetlen irányt követni, de a beszerzés, berendezés során sokkal egyszerűbb egyetlen útvonalhoz igazodni.

 

Kerüljük el a túlzsúfoltságot

 

Hiába áll esetleg rendelkezésünkre hatalmas tér, azt nem kell mindenáron betölteni. Sok miniatűr apróság, amelyek sokszor csak felhalmozódnak az adott helyiségben. A kevesebb nem csak néha, hanem mindig több lesz, különösen igaz ez a lakberendezésre. A legapróbb kiegészítőkre, díszítő elemekre is igaz ez.

 

A lakberendezés jelenleg ismét aranykorát éli a felújítási láz miatt. Fontos, hogy csak alapos tervezés után kezdjünk bele a hosszas munkálatokba.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...