36 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

A méhpempő a gyulladások kezelésében is a segítségünkre van

 

Szerencsére manapság egyre inkább elterjed hazánkban is az a gyakorlat, miszerint az egészségügyi problémákat nem gyógyszerekkel próbáljuk megoldani. Ehelyett inkább a természetes megoldások, gyógymódok felé fordulunk.

 

Ezek közé tartozik például az olyan természetes, magas tápértékkel rendelkező anyagok fogyasztása, mint amilyen a Bodó Méhészetnél is kapható méhpempő. A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy rengeteg jótékony hatása van és többek között gyulladáscsökkentésre is használható.

 

Mai írásunkban ezt a témát fogjuk részletesebben is kifejteni, elmondjuk, hogy mi is ez a különleges anyag, hogyan hat a gyulladásokra és arról is szó lesz, hogy mennyit érdemes fogyasztani belőle.

 

Mi az a méhpempő?

 

A méhpempőt gyakran nevezik “királyi gélnek” – ez tulajdonképpen nem más, mint a méhek által természetes módon termelt, fehérjében és vitaminokban gazdag anyag, ami a méhkirálynő táplálására szolgál. Különösen magas A-, B-, C- és D-vitaminokban, de emellett ásványi anyagokat, aminosavakat és egyéb értékes tápanyagokat is tartalmaz.

 

Mivel tele van olyan anyagokkal, amik szükségesek az immunrendszerünk ellenálló képességének növeléséhez és az egészségünk védelmének biztosításához, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Számos egészségügyi kihívás megelőzésében, illetve – kiegészítő jelleggel – kezelésében is segítséget nyújthat.

 

Hogyan hat a méhpempő a gyulladások ellen?

 

A méhpempő többek között olyan természetes vegyületeket – például flavonoidokat és szteroidokat – tartalmaz, amelyek képesek hatékonyan csökkenteni a különböző gyulladásos állapotokat. Ezek az anyagok ugyanis meggátolják azoknak a biokémiai folyamatoknak a kialakulását, amik a gyulladás létrejöttéért felelősek.

 

Emellett azt is érdemes tudni erről az értékes méhészeti termékről, hogy a benne lévő hatóanyagok által képes ellenállóbbá tenni az immunrendszerünket. Ezáltal a testünk az idegen anyagokat és kórokozókat még azelőtt tudja semlegesíteni, hogy gyulladásokat okoznának.

 

A méhpempő a már kialakult gyulladások kezelésében is segítséget tud nyújtani, ugyanis a benne található tápanyagok és aminosavak elősegítik a sejtek regenerálódását és a gyulladásos területek gyógyulását.

 

Mennyit érdemes fogyasztani?

 

A méhpempő ajánlott napi adagja étkezés előtt 1 gramm, ugyanis már ilyen kis mennyiségben is pozitív hatással van a szervezetünkre. 80 kg-os testsúly felett azonban akár 4 grammnyi mennyiség is bátran fogyasztható belőle.

 

Látható tehát, hogy a méhpempőnek számos jótékony hatása van a szervezetünkre, melyek közül az egyik, hogy a gyulladáscsökkentésben is a segítségünkre van. Ne legyünk hát restek rendszeresen fogyasztani és kiélvezni a pozitív változást, amit a testünkben, egészségünkben előidéz!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...