13.6 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

A teflon sütőfólia megelőzi a leragadást, letapadást

 

 

A termékkel kapcsolatban több különböző megfogalmazással is találkozhatunk, mint például a teflonozott üvegszövet vagy teflon fólia, esetleg sütőfólia. Számos iparágban alkalmazzák a mindennapokban, általában az élelmiszergyártásban jellemző. A jelentős kémiai ellenállásának köszönhetően lehetővé teszi azt, hogy ne ragadjon vagy tapadjon rá semmi, továbbá kiváló vegyszer- és időjárásálló eszköz.

 

Egy innovatív anyag az iparban

 

A teflonszövet a PTFE, más néven politetrafluoretilénnek köszönheti, hogy kiemelkedő tapadásmentes tulajdonságokkal rendelkezik, emiatt sütéshez és pékáruk készítéséhez kiválóan alkalmas. A használata, mindennapos alkalmazása is nagyon egyszerű, és nem kell többé amiatt aggódni, hogy a sütőedényhez ragadnak az ételek, viszont az élelmiszer megőrzi az eredeti minőségét és ízét is. A DarTech Kft. teflonszövet kínálatából egyszerűen meg is rendelhetjük a kívánt méretben, kialakításban és mennyiségben.

 

Mind ipari, mind otthoni környezetben egyszerűen alkalmazható. Elérhető háztartási méretekben is (33×40 cm), mely sütőtepsikbe kényelmesen használható. Hőálló tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a sütőben készítendő ételekhez kiválóan alkalmas. Az egyszer használatos sütőpapírokkal szemben a teflonszövet számos alkalommal felhasználható. A tisztítása egyszerű, kisebb helyen, tekercsben is tárolható.

 

Főbb tulajdonságai közé tartozik még, hogy tapadásmentes, könnyű elhelyezni. Egyedi méretben is elérhető, a hőállóságnak köszönhetően hosszú távon is többször felhasználhatjuk. Mivel egy univerzális eszközről beszélünk, az élelmiszergyártás, pékáruk sütése mellett számtalan területen kihasználhatjuk az előnyeit.

 

Számos iparágban megtalálható

 

Létezik öntapadós teflonszövet is, melynek egyik oldala ragasztóréteggel ellátott, melynek köszönhetően bárhová gyorsan és könnyen felhelyezhetjük. A jelentős kémiai ellenállásának köszönhetően pedig semmi nem fog a felületére tapadni. 260 Celsius-fokig hőálló, a teflon bevonaton a baktériumok sem képesek megtelepedni, valamint könnyen tisztítható.

 

Teflon szövettel találkozhatunk az élelmiszeripar mellett a repülőiparban, autóiparban, csomagolástechnikában, PVC ablakgyártásban és a gyógyszeriparban is.

 

A savaknak és vegyszereknek is ellenáll

 

Igazán szélsőséges körülmények között is alkalmazzák a teflon szövetet. Annak ellenére, hogy ultravékony (a legvékonyabb mindössze 0,08 mm vastag), az agresszív savaknak és vegyszerek sem tudnak kárt tenni benne. Tartós és hosszú élettartammal rendelkezik, így hosszú távon még spórolhatunk is az alkalmazásával a többi megoldáshoz képest. Kiváló kenési tulajdonságai vannak, a súrlódás alacsony lesz és egy teljesen ragadásmentes felületet kapunk.

 

Ma már a beszerzése egyszerűen megoldható, többféle méretben és vastagságban elérhető, ráadásul egyedi igények teljesítésére is van lehetőség.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...