12.1 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Airsoft fegyverek használata és töltése

 

 

Az airsoft egyre népszerűbb játék napjainkban, és a technológiai innovációk e téren sem maradnak el. Gondoljunk csak például az elektromos fegyverek megjelenésére. De nem mindegy, melyik eszközt hogyan használjuk, mennyit töltjük és az akkumulátornak is szüksége lesz valamilyen okos vagy hagyományos töltőre.

 

Az Airsoftplaza.hu széles kínálatában pisztolyok, akkumulátorok és töltők, valamint egyéb hasznos taktikai kiegészítők, tartozékok is kaphatóak. Ezek megvásárolhatóak személyesen, a 1097 Budapest, Koppány utca 2-4. cím alatt vagy online, webáruházon keresztül történő kiszállítással egyaránt.

 

Elektromos és hagyományos airsoft fegyverek, akkumulátorok

 

Ha nagyon leegyszerűsítjük a képletet, nincs is olyan nagy különbség az airsoft és mondjuk az autózás világa között. Hiszen a hagyományos (benzines helyett gázos) fajtákat elkezdték leváltani az elektromos típusok. Az ilyen airsoft fegyverek már sok szempontból előnyösebbek, és praktikusabb, letisztultabb játékélményt nyújtanak. Viszont szükség van akkumulátorokra is, amelyek lehetővé teszik a fegyverek folyamatos működését.

 

Ami az akkumulátorokat illeti, különböző feszültségekkel is elérhetőek, a 7.4V-től kezdve a 11-ig. Ez befolyásolja az adott fegyver teljesítményét, valamint a lövedékek sebességét is. Minél magasabb a feszültség, annál nagyobb a teljesítmény – de a túlterhelés kockázata is.

 

Airsoft fegyverek töltése akkuval és az akkumulátortöltők

 

Léteznek ún. egyszerű töltők, amit az évek alatt megszokhattak a rutinos katonák. Ezek úgy is működnek, ahogy nevük is sugallja. A zöld lámpa jelzi, mikor töltődik fel az eszköz és kész. Az újonnan megjelenő okos töltők már olyan funkcióval (balancer) is rendelkeznek, amivel a töltési sebesség is beállítható, valamint a tárolási feszültségre is visszaállítható az akkumulátor.

 

Kezdőknek érdemes a NiMH (Nikkel-metál-hibrid) akkumulátorokkal próbálkozni, hiszen nagyon könnyen és egyszerűen kezelhetőek, különösebb gondozásra és karbantartásra sincs szükség hozzájuk. Igaz, az energiasűrűség is alacsonyabb, vagyis rövidebb üzemidőre képesek.

 

A haladók és profik már megpróbálkozhatnak a LiPo (Lítium-polimer) akkumulátorok használatával is. Itt már nem gond az energiasűrűség és a hosszabb üzemidő. De óvatosan kell velük bánni, ugyanis a túltöltés vagy a károsodás akár tűz- és robbanásveszéllyel is járhat!

 

Airsoft fegyverek, akkumulátor és töltők beszerzése

 

Az akkumulátorokat értelemszerűen az ahhoz megfelelő töltővel szükséges tölteni (pl. LiPo esetén LiPo akku). Ezeket megtalálhatjuk a különböző webáruházakban, például az Airsoftplaza.hu széles kínálatában is. Ahogy a legjobb airsoft fegyvereket, taktikai felszereléseket és minden egyéb hasznos és fontos kiegészítőt egyaránt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...