36 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Hogyan válasszunk optimális hőszigetelő anyagot?

 

 

Az energiatakarékosság megvalósítása komoly és fontos célkitűzés, amelynek napjainkban egyre nagyobb a jelentősége. Szó szerint a bőrünkön érezhetjük a klímát érintő változásokat, így az utolsó vagy utolsó utáni pillanatban van a világ, hogy lépéseket tegyen a helyzet javulása érdekében.

 

Ám az, ha gazdaságosan tudjuk működtetni otthonunkat, számunkra ennél közvetlen pozitívumokkal is együtt jár. Ilyen az, hogy mindig maximális komfortban élvezhetjük otthonunk melegét, hiszen nem veszítünk hőt a falakon keresztül. Ez természetesen nemcsak télen hasznos számunkra, hiszen a nyári kánikulában a forróság elől kínál védelmet a hőszigetelés.

 

A többféle szigetelőanyag közül nem mindig egyszerű megtalálni a számunkra legideálisabbat, s feltétlenül ismernünk kell ahhoz a legfontosabb tulajdonságokat is, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk. Cikkünkben a Józan Kft.-nél beszerezhető grafitos polisztirol jellemzőit fogjuk bemutatni. Tartson velünk Ön is!

 

A hőszigetelés kialakítása mindenképpen előnyös

 

Az, hogy kevesebbet és kisebb intenzitással kell üzemeltetnünk a fűtésünket, illetve nyáron a klímaberendezéseinket, komoly anyagi megtakarítást is jelent számunkra. Ráadásul mivel gyakorlatilag élethosszig tartó, sőt az épület fennállásán keresztül akár mindvégig megmaradó energetikai fejlesztésről beszélünk, ezért valóban tartósan élvezhetjük a költségeink csökkentésének pozitívumait, amelyet az utánunk jövő generációkra is át tudunk hagyományozni.

 

A grafitos polisztirol jellemzői

 

A hungarocell, avagy polisztirol az egyik legnépszerűbb szigetelőanyagnak számít, ezt választják a leggyakrabban. Hogy miért? A kiváló hőszigetelő tulajdonság, valamint a rendkívül kedvező ár alighanem önmagában is képes választ adni erre a kérdésre.

 

Az EPS az expandált polisztirol rövidítése. Ez egy habosítható, hőre lágyuló keményhab, amelyet polimerizált sztirolból gyártanak, és cellás a szerkezete. A hagyományos és a grafitos változat közötti fő eltérés az, hogy grafitot adnak hozzá a gyártás során. Ennek az a jelentősége, hogy még jobb lesz a hőszigetelő képessége, így vékonyabb rétegben is képes biztosítani azt a hatékonyságot, mint a normál változat.

 

Ez fontos lehet utólagos hőszigetelésnél, hiszen így a nyílászárók körüli munkálatok során is szép, esztétikus eredményeket érhetünk el.

 

Hogyan válasszuk ki az optimális szigetelőnyagot?

 

Az egyik fontos kérdés az, hogy az épület mely részén szeretnénk majd alkalmazni. Az EPS például a homlokzathoz lesz megfelelő. Ha nincs különösebb jelentősége a hangszigetelésnek, csak a hőszigetelést akarjuk biztosítani, valamint nem merülnek fel extra igények a falazat miatt – mint például a vályogházak esetében -, akkor a grafitos polisztirol ideális, ráadásul kedvező árfekvésű választásnak fog bizonyulni. A döntést tehát mindig az aktuális, adott körülményeknek és lehetőségeknek megfelelően kell meghozni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...