33.1 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

A hajléktalanügy margójára

Lapunknak egy – az előző lapszámban megjelent boltok, áruházak környéki többnyire hajléktalan kéregetőkkel kapcsolatos konfliktusokról – megjelent cikkünk kapcsán küldött olvasói levelet egy ceglédi nyugdíjas.
„A Fórum rovat, ”Áruházak környéki kéregetők” témához szeretnék hozzászólni, névvel. Wachtler György nyugdíjas, ceglédi lakos vagyok. Közel öt éve költöztem életvitelszerűen haza. Rendszeres vásárlóként sokat beszélgetek ezekkel a többnyire hajléktalan személyekkel. Az ez évi 1-es lapszámban megjelentekről az a véleményem, hogy ÁLTALÁNOSÍT, mindenkit egyformán elitélendőnek állít be. A „minősítő”, minősíthetetlen jelzők pedig szégyenteljesek. Bízom benne, hogy a nevesített önkormányzati képviselő személy (László Ágnes – szerk.) véleményét se szó szerint érthetjük.


Biztos, hogy ez a jelenség nem újkeletű, és valódi probléma. DE. Miért nem látok öt év alatt szociális munkást közöttük? Az Önkormányzatnak az égvilágon semmi köze a megoldáshoz? Olyat viszont személyesen láttam, hogy a bevásárló kosár visszatolási kérés szándékáért 26 ezer forintos bírságot foganatosított az illetékes Hatóság.
Több megértést, több problémamegoldási szándékot várnék el. Jön a jobb időjárás, javaslom ezek az ítészek ragadjanak két nagy, tömött nejlonzsákot és bandukoljanak. Jön az este, de nincs lakáskulcs. És ez így megy napról napra. A függőségnél is nagyobb teher ez a léthelyzet. Természetesen nem akarok mindenkit felmenteni, de több jószándékú segítség szükséges.” – írta olvasónk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...