20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Milyen egy jó biztonsági őr?

 

 

Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő a kamerarendszer alkalmazása, biztonsági őrökre is szükség van. Már megjelenésükkel is egyfajta visszatartó erőt képviselnek.

 

Jellemzően az embereket is megnyugtatja, ha látják, hogy biztonsági őrök is felelnek a rendért. Ahhoz, hogy ezen a területen elhelyezkedjünk és jól végezzük a munkánkat, van pár tulajdonság, amivel nem árt, ha rendelkezünk.

 

Ha ezen a területen szeretnénk munkát vállalni, akkor érdemes a https://egerallas.hu/allasok/orzes-vedelem weboldalon körülnézni, ahol számos állásajánlat közül válogathatunk.

 

Fizikai alkalmasság

 

Nem kell feltétlenül kétajtós szekrénynek lenni, azonban egy jó kiállású biztonsági őrt jó, ha nem fúj el az első szél. Emellett fontos az erőnlét, állóképesség, illetve a hosszú ideig tartó állásnak sem szabad problémát okoznia. Ezen a területen különösen fontos, hogy bírjuk a fizikailag megterhelő feladatokat is. A küzdősportok ismerete, elsajátítása jellemzően nem elvárás, azonban ha magas szinten űzünk egyet, az mindenképp előnyös lehet.

 

Feddhetetlenség és becsület

 

Képzeljük el, hogy a biztonsági őrt néhány tízezer forinttal meg lehet vesztegetni. Egyetlen munkavállalónak sincs szüksége ilyen munkavállalóra. Akár egy nagy cégnél, akár egy kis raktárnál helyezkedünk el, nagyon fontos, hogy megbízhatóak legyünk. Ha egyszer megrendül bennünk a munkaadó bizalma, akkor rendkívül nehezen vagy talán egyáltalán nem tudunk ezen változtatni, ezért jobb, ha nem adunk okot a bizalmatlanságra.

 

Ráadásul, ha egyszer kiderül, hogy csorba esett a becsületünkön, akkor nagyon nehéz lesz ezen a területen elhelyezkednünk, hiszen gyorsan híre megy annak, hogy nem vagyunk megbízhatóak.

 

Higgadtság, kiváló kommunikációs készség

 

Robbanékony helyzetekben nagyon sokat segít, ha megőrizzük hidegvérünket és nyugodtan tudjuk lereagálni az adott szituációt. Emellett szükség esetén a bűnüldöző szervekkel is fel kell venni a kapcsolatot és vázolni kell nekik a kialakult helyzetet.

 

Egy-egy necces helyzetben nagyon nehéz megőrizni a hidegvérünket, azonban ha higgadtak maradunk, tudjuk nyugodtan kezelni a konfliktust. A hatékony kommunikációs technikák segítségével még a viták is kezelhetők.

 

Ezenkívül a kollégákkal is tudni kell egyeztetni, hiszen a biztonsági őrök gyakran műszakokban dolgoznak együtt. A hatékony közös fellépéshez tudni kell együttműködni másokkal és jól kommunikálni.

 

Gyors döntéshozás

 

A biztonsági őrök számos olyan helyzettel találkozhatnak, amikor gyorsan kell döntést hozni. Ehhez természetesen az is fontos, hogy gyorsan felmérjük az adott szituációt, mérlegeljük a lehetőségeket és helyesen reagáljunk. Ehhez persze magabiztosan kell fellépnünk nem túlreagálva a helyzetet, de nem is túl visszafogottan viselkedve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...