10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai” segélykérő levélben fordultak a portálhoz, súlyos anyagi gondokról, ki nem fizetett bérekről, több száz milliós mínuszba hajló gazdálkodásról írtak. A klub korábbi alkalmazottja is elhúzódó tartozásról beszélt az oldalnak, de Kis Róbert elnök szerint nincsenek tartozásai a klubnak. A csapat alkalmazottai, játékosai kézzel aláírt közleményben utasítják vissza a cikkben írtakat.

„Lassan folytatódik a bajnokság (ez azóta megtörtént – a szerk.), és nem tudunk koncentrálni, mert az egyesületünk hatalmas anyagi gondokkal küzd. Már többünknek régóta tartoznak. Akinek volt rá lehetősége, az korábban be is perelte a klubot…Többségünknek reménye sincs arra, hogy valaha megkapja a járandóságát…Nagyon el vagyunk keseredve, ami a játékunkra is rányomja a bélyegét! Az elnökünk csődbe és botrányokba viszi a klubot, és ezáltal minket is” – olvasható a levélben.

A portál közlése szerint „a rendelkezésre álló legfrissebb, hivatalos dokumentumok alapján az egyesület több száz milliós mínuszban van, míg az egyesületet működtető kft. saját tőkéje 31 milliósban. A mínuszba hajló számok a klubhoz beérkező támogatások áttekintése után különösen érthetetlenek”. Az egyesület honlapján fellelhető TAO-dokumentumokból kiderül, hogy az utóbbi években több száz milliós támogatást kapott az egyesület és emellett a város önkormányzata is támogatta a klubot. Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a CKKSE Handball Kft. részére tavaly márciusban 65.000.000 Ft visszatérítendő támogatást nyújtott legkésőbb 2023. október 30-i visszafizetéssel a sportkeret terhére, ami azonban nem történt meg. A portálnak erről dr. Csáky András polgármester nyilatkozott.

A Sportal.hu-nak a csapat részéről elsőként az NB I/B-ben szereplő felnőtt együttes vezetőedzője, Nagy Károly nyilatkozott.

„A játékosoknak nem tartoztunk fizetésekkel – mondta a Sportál megkeresésére Nagy Károly, a Cegléd vezetőedzője. – Ahogy a csapatok többségénél, nálunk is előfordulhatnak esetlegesen néhány napos vagy hetes csúszások, de ebben a bajnokságban a Ceglédnek nem volt ilyen problémája. A gondok nem abból adódnak, hogy nem tudunk időben fizetni, sokkal inkább abból, hogy sérüléshullám sújtotta a csapatot, meghatározó játékosok estek ki, nyáron szűkített kerettel vágtunk neki, mert az anyagi lehetőségek nem engedték meg, hogy bő kerettel vágjunk neki a bajnokságnak. Csapatként nem vagyunk egységesek, összeszokatlanok vagyunk, buta hibákat vétünk, emiatt szerepelünk kínosan az NB I/B-ben.”

Kis Róbert elnök pedig azt nyilatkozta:  „A CKKSE Handball KFT. a mindenkori hatályban lévő MKSZ license szabályzatának megfelelően működik. Ezt alátámasztja, hogy a szövetség keretein belül amennyiben nem felelnénk meg a szigorú, törvény által előírt szabályoknak és license követelményeknek, úgy egyesületünket kizárták volna a bajnokságból…A Klub nem tartozik sem játékosoknak, sem alkalmazottaknak. A Klub nem áll fizetésképtelenségi helyzetben, nincs vele szemben felszámolási eljárás, peres eljárás, végrehajtási eljárás. A gazdálkodás megfelelően működik. … A költségvetésünkre és fennálló szerződésekre részletesebben sajnálatos módon nem tudunk válaszolni, hiszen ezen adatok üzleti titoknak minősülnek, az eredményeket pedig a 2024. évi beszámoló tartalmazni fogja.”

„Mi a Ceglédi kézilabda alkalmazottai (felnőtt játékosai, utánpótlás és felnőtt edzői, munkatársai) felháborodva olvastuk, illetve teljes mértékben elutasítjuk, elhatárolódunk és egyben igaztalan vádaknak tituláljuk a „Sportal.hu” online oldalon a szerkesztősége által 2024.02.16, 10:38-kor közzétett: „Többségünknek reménye sincs, hogy valaha megkapja a járandóságát” című írást.” – áll az egyesület hétfői közleményében, amelyet kézjegyükkel láttak el a CKKSE alkalmazottai.

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...