18 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe Anett önkormányzati képviselőt kérdeztük az elmúlt ciklus eredményeiről, és terveiről, de megosztotta velünk azt is, mi a véleménye a város jelenlegi fejlődéséről és miért bízik dr. Lakos Roland polgármester jelöltben.

– Nagyon sok fejlesztés volt a körzetemben ebben a ciklusban. Most a legfrissebb, hogy három csoportszobás bölcsőde épül a Felház utcában. A bölcsőde nem önkormányzati forrásból, hanem a Török János Református Oktatási Központ pályázata révén létesül 630 millió forint támogatásból. Múlt héten az alapkőletételre került sor, tervek szerint szeretnének ősszel megnyitni, amelyben két csoport már be is telt. – vágott bele az eredmények felsorolásába a képviselőnő. – Nagyon fontosnak tartom az utcák csapadékvíz elvezetésének rendezését és a járdák építését. Kiemelt figyelmet kapott a Pesti úti járda, még úgy is, hogy sajnos ez fakivágásokkal jár. Az idő azt igazolta, hogy nem volt jó választás a jelenlegi fafajta ültetése a Pesti útra, mert felnyomta gyökerével a járdát, a kerékpárutat és még a magánterületeket, kapubejárókat is megrongálta. A Pesti út járdáinak is nagy átmenő­forgalma van, nem csak az ott élők használják. Véleményem szerint minél hamarabb célszerű túlesni ezeken a „fájdalmas”, de szükséges munkálatokon. Idén azokat a fákat vágtuk ki, amelyek a járdafelújítással érintettek, a következő évben azonban a kisebbeket is ki kell vágni és azonnal újra telepíteni. A főkertész javaslatára rózsaszín virágú galagonyára esett a választás, amelynek gyökere nem veszélyezteti majd a járdát. A körzetben teljesen megújult a Selyem utca egy szakasza, a Szent Imre herceg utca és a József Attila utca. A Rostély és Szőlő utcában jelenleg is zajlanak a csapadékvíz elvezetés munkálatai, ezt követően Magyar utca kerül sorra. Lámpasűrítés történt közel 10 utcában, amely az idén is folytatódik.


– 2006 óta képviselő, ami azért hosszú idő – miben változott a munkája kapcsán 18 év alatt? Mire a leginkább büszke karrierje során, mit tart legfőbb alkotásának a városban és milyen tervei vannak a következő ciklusra?
– Nagyon szeretem a képviselői munkát, amelyet alázattal igyekszem végezni. Örülök, hogy a körzet – ahol gyerekkoromtól élek – elfogadott képviselőként és bizalommal fordulnak hozzám a lakosok, keresnek, ügyeket kezdeményeznek. Miben változtam?! Nem tudom az eltelt évek, vagy a munkatapasztalat teszi, de türelmesebb, megfontoltabb lettem, és még valami fontosat felismertem: kommunikálni kell az emberekkel, szükség van az online jelenlétre.
Ha alkotásról van szó, akkor leginkább a Bajcsy Zsilinszky tér jut eszembe. Nagy eredménynek tartom, hogy a szökőkúttal, játszótérrel ez a terület kedves kis park lett. Most azonban újra időszerű lenne megújítani, mert kedves színfoltja lett a városunknak, ezzel együtt nagyon örülnék, ha a zsinagóga előtti tér második ütemben történő fejlesztése is megvalósulna. Sikerült a tér zöldterülettel történő bővítése, és nagy álmom,– amit szinte ki se merek mondani – ha a zsinagóga a város tulajdona lehetne és valamilyen kulturális funkciót kapna, például egy könyvtárat el tudnék képzelni benne.

– Az előző ciklusban férje, Takáts László volt a polgármester. Utólag, ennyi év távlatából visszanézve, hogy látja a tevékenységét? Mennyi szerepe van egy város fejlődésében a polgármester személyének?
– Nagyon sok szerepe van, soha olyan látványosan nem fejlődött a város, mint az ő idejében. Meghatározó, hogy ki az irányító és, hogy van-e koncepció. A férjem nagyon magasra tette a lécet, és kimondható: a város fejlődése a mostani ciklusban megtorpant. Ennek legfontosabb oka véleményem szerint a koncepció hiánya. Ugyan nálunk, a többségi Fidesz frakciónál van koncepció, de sokan nem tudják, hogy a testület hiába döntéshozó, a polgármester a végrehajtó. A frakció oldaláról hiába próbálunk meg együttműködni a város érdekében a fejlődésért, de nem megy, mert az esetek többségében a polgármester bizalmatlan irányunkban. Én ezt személy szerint nagyon sajnálom, mert nekünk Cegléd kell, hogy a legfontosabb legyen.
– A Fidesz nem indít saját jelöltet az ezévi önkormányzati választásokon, hanem Lakos Roland független polgármester jelölt mellé álltak? Mit vár, mint gondol a jelöltről?
– Nagyon bízom Lakos Roland személyében, aki már településvezetőként bizonyított. Szüksége van a városnak a lendületre, az új impulzusokra, amit energikus, menedzser szemléletű vezető képes megadni. Nagy előnye, hogy a közigazgatásban is jártas, és véleményem szerint Cegléd egy méltó kihívás számára. Nekünk pedig erre van szükségünk, hiszen egy városvezető esetében a jelölt alkalmassága a legdöntőbb tényező, örömmel támogatom jelölését.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...