31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Válaszok a személyeskedő megjegyzésekre

Jakab István a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatót tartott azokra az ellenzéki önkormányzati képviselői támadásokra reagálva, amelyeket munkájukkal kapcsolatban kaptak a képviselőtestület legutóbbi ülésén. Mint ismert a költségvetés tárgyalásán nagy vitát kavart a roma önkormányzat pénzügyi kerete, amelyben személyeskedő megjegyzések is elhangzottak a nemzetiségi vezetőre.
Jakab István elmondta: nevetségesnek találja a felelős gazdálkodásukat firtató kérdéseket, mivel 10 év alatt elért sikereik bizonyítják a nemzetiségi önkormányzat eredményeit és áldozatvállalását.
– Elfelejtik az ellenzéki képviselők és a polgármester úr, hogy mennyit adakozunk, hogyan segítjük a rendőrség és a hatóságok, hivatalos szervek munkáját. Az elmúlt években szinte Cegléd „szemetes zsákja” lettünk, mert a legkörülményesebb problémák megoldását tőlünk várják, nekünk telefonálnak és mi soha nem mondtunk nemet. Ha kellett a saját költségünkön is segítettük az önkormányzat munkáját. – tette hozzá a nemzetiségi vezető, aki arról is beszélt, hogy nagy eredménynek tartja, hogy az Ugyer városrészben a legutóbbi fórumon a többségi társadalom tagjai is elismeréssel nyilatkoztak a közbiztonság javulásáról, amiben nagy szerepe van a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkájának.
Ezután Jakab István az idei tervekről beszélt: Ugyerben egy földterületen mezőgazdasági szakértővel és az ugyeri iskolával együttműködve zöldség és gyümölcstermesztést indítanak, amelynek termését a résztvevő roma családok között osztják majd el. Egyeztetést tartanak munkaerő-közvetítő cégekkel szakképesítés nélküli munkások foglalkoztatásáról és akár munkába való szállításáról. Cegléd területén pedig TeSzedd akciót hirdetnek, amelyben a roma lakosok megtisztítják a várost a közterületen elhelyezett hulladéktól.
Végül harmadik pontként Jakab István reagált az Ipari park–botrányra is. Mint elmondta: többször is tett megjegyzést a polgármester a nemzetiségi önkormányzat gazdálkodására, amikor az tavaly például mindössze 15 millió forint volt. Most azonban 600 milliós hiány merült fel Cegléd költségvetésében, amely abszolút a polgármester hatáskörébe tartozik.
– Felháborítónak tartom ezt és bár Csáky András nem vállalta a felelősséget, megkérdőjelezi, hogy valóban az ő aláírása került-e a papírra, ezt majd a nyomozás eldönti. Én azonban mégis azt gondolom, hogy aki 600 milliós hiányt csinál Cegléd városának az se erkölcsileg, se szakmailag nem megfelelő ember a polgármesteri tisztségre. – zárta sajtótájékoztatóját Jakab István.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...