7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Válaszok a személyeskedő megjegyzésekre

Jakab István a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatót tartott azokra az ellenzéki önkormányzati képviselői támadásokra reagálva, amelyeket munkájukkal kapcsolatban kaptak a képviselőtestület legutóbbi ülésén. Mint ismert a költségvetés tárgyalásán nagy vitát kavart a roma önkormányzat pénzügyi kerete, amelyben személyeskedő megjegyzések is elhangzottak a nemzetiségi vezetőre.
Jakab István elmondta: nevetségesnek találja a felelős gazdálkodásukat firtató kérdéseket, mivel 10 év alatt elért sikereik bizonyítják a nemzetiségi önkormányzat eredményeit és áldozatvállalását.
– Elfelejtik az ellenzéki képviselők és a polgármester úr, hogy mennyit adakozunk, hogyan segítjük a rendőrség és a hatóságok, hivatalos szervek munkáját. Az elmúlt években szinte Cegléd „szemetes zsákja” lettünk, mert a legkörülményesebb problémák megoldását tőlünk várják, nekünk telefonálnak és mi soha nem mondtunk nemet. Ha kellett a saját költségünkön is segítettük az önkormányzat munkáját. – tette hozzá a nemzetiségi vezető, aki arról is beszélt, hogy nagy eredménynek tartja, hogy az Ugyer városrészben a legutóbbi fórumon a többségi társadalom tagjai is elismeréssel nyilatkoztak a közbiztonság javulásáról, amiben nagy szerepe van a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkájának.
Ezután Jakab István az idei tervekről beszélt: Ugyerben egy földterületen mezőgazdasági szakértővel és az ugyeri iskolával együttműködve zöldség és gyümölcstermesztést indítanak, amelynek termését a résztvevő roma családok között osztják majd el. Egyeztetést tartanak munkaerő-közvetítő cégekkel szakképesítés nélküli munkások foglalkoztatásáról és akár munkába való szállításáról. Cegléd területén pedig TeSzedd akciót hirdetnek, amelyben a roma lakosok megtisztítják a várost a közterületen elhelyezett hulladéktól.
Végül harmadik pontként Jakab István reagált az Ipari park–botrányra is. Mint elmondta: többször is tett megjegyzést a polgármester a nemzetiségi önkormányzat gazdálkodására, amikor az tavaly például mindössze 15 millió forint volt. Most azonban 600 milliós hiány merült fel Cegléd költségvetésében, amely abszolút a polgármester hatáskörébe tartozik.
– Felháborítónak tartom ezt és bár Csáky András nem vállalta a felelősséget, megkérdőjelezi, hogy valóban az ő aláírása került-e a papírra, ezt majd a nyomozás eldönti. Én azonban mégis azt gondolom, hogy aki 600 milliós hiányt csinál Cegléd városának az se erkölcsileg, se szakmailag nem megfelelő ember a polgármesteri tisztségre. – zárta sajtótájékoztatóját Jakab István.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...