10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török Ignác utca és a Dinnyéshalom utca. Kerékpáros nyomot és gyalogátkelőhelyet is kialakítanak. Mindez a Széchenyi Terv Plusz programjának Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósulhat meg.” – így szólt a “reklámszöveg” 2023. november 3-án.

A száraz – vagy pontosabban víz alatt álló – tények szerint Cegléd hiába nyerte el a fenti összeget a lakosság számára rendkívül fontos beruházásra, azt mégsem sikerült megcsinálni. Legalábbis jól semmiképp. Vajon miért? Fájdalmasan egyszerű: mert a polgármester – mint megrendelő – nem ellenőrizte, hogy a kivitelező milyen minőségben végzi a munkáját, ugyanis Csáky András a kivitelezés időszaka alatt egyszer sem tette szóvá az elképesztően hanyag munkavégzést, ami hónapokig folyt. Újabb példája polgármesteri felelőtlenségnek. Tipikus „Ipari Park-i magatartás”, amely közismerten 600 millió forint elbukásához, sőt nagy eséllyel bűncselekményhez vezetett.

Az ígéret arról szólt, hogy teljes hosszában megújul a városrész egyik legforgalmasabb gyűjtőútja, a Török Ignác és a Dinnyéshalom utca. Érdemes felidézni még azt is, hogy a „beruházás nemcsak az ott élők életminőségére lesz pozitív hatással, hanem a város egész területéről érkező temetőlátogatóknak is komfortosabbá teszi a közlekedését.”

S végül mi történt? A minősíthetetlen kivitelezés eredménye, hogy az út sok helyen hullámos, hepehupás, a szélei nincsenek eldolgozva és a víz is megáll az úton. Utóbbit további 8 millió forint ráfordítással talán meg lehet oldani, amit a polgármesteri hivatal biztosít is a kivitelező részére. Természetesen mindezt a ceglédiek fogják finanszírozni. Köszönjük polgármester úr…

H.Z. – Fotók: Cegléd Város oldala

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...