9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Gyors és hatékony fűtés infrapanellel

 

 

Otthonról dolgozol? Vagy a műhelyedben tartózkodsz egész nap? Hasznos lehet, ha rendelkezésre áll egy olyan fűtőtest, ami kisebb tereket is gyorsan fel tud melegíteni. Ezzel nemcsak saját magadnál tudod csökkenteni az energiafelhasználást, hanem ipari létesítményekben, közintézményekben is jó szolgálatot tesznek.

 

Sokszor teljesen felesleges, és nem is igazán költségkímélő megoldás egész épületeket felfűteni. Inkább válaszd a praktikumot, ruházz be egy elektromos fűtőberendezésbe! Elektromos konvektorok, olajradiátorok, ventilátoros gyorsfűtők éppúgy megjelennek, mint infrapanelek az Elektromoskonvektorok.hu kínálatában.

 

Mi az az infrapanel?

 

Olyan elektromos, csövek nélküli fűtőberendezés az infrapanel, ami pillanatok alatt meleget varázsol az otthonodban. Teljes mértékben sugárzó hőt termel, amit könnyen elnyelnek a falak, így még különböző terek szárítására is jó megoldás lehet. Esztétikus eszköz, és bárhová fel lehet szerelni akár szakember nélkül is. Beüzemelhető olyan helyeken is, ahol tűzveszélyes eszközök nem működhetnek. Igazán energiatakarékos és költségkímélő fűtési lehetőség.

 

Típus és kivitel

 

Az infrapaneleknek léteznek falra, mennyezetre szerelhető és hordozható verziói is. Arra kifejezetten ügyelni kell, hogy a használati útmutató hová írja elő az elhelyezést! Például azt, ami oldalfalra való, szigorúan tilos máshová rögzíteni. 

 

Léteznek fa- és alumíniumkeretes, valamint keret nélküli típusok is, illetve üveg és ipari berendezések. A teljesítményük szerint érdemes az adott helyiséghez választani ezeket. Ha pedig az esztétikum is fontos, akkor az üveg infrapanelek dizájn elemként is működhetnek. 

 

Az üveg infrapanelekről bővebben

 

Érdemes kicsit alaposabban is megismerkedni az üveg infrapanelekkel, ha csúcskategóriás fűtési megoldást keresnél. Mi jellemzi ezeket?

 

  • Edzett, 12 mm-es vastagságú, biztonsági üveggel vannak ellátva a termékek. 
  • Az egyik legmagasabb minőséget és prémiumkategóriát képviselik a maguk nemében. 
  • Kisebb méretű helyiség fő és kiegészítő fűtésére is kiválóan használhatók, de előbbi esetben érdemes termosztáttal szabályozni a hőfokot. 
  • Többféle színben is elérhetőek, így bármely enteriőrhöz tökéletesen illeszkednek. 
  • Oldalfali kivitel, ezt tartsuk szem előtt! 
  • Akár még esztétikus talp is beszerezhető hozzájuk, amivel még egyszerűbben telepíthetőek.
  • Miután kikapcsoltuk, hosszú ideig adják le a felvett hőt. Ennek köszönhetően energiahatékonyak.

 

Bár az e-fűtéshez csak áramra van szükség, de olyan épületben használhatók biztonságosan, ahol új, vagy korszerűsítve lett a hálózat. Ugyanis az évtizedekkel ezelőtt épült házak, létesítmények esetében még nem volt kialakítva védővezetés. Mielőtt bárhová vásárolnál elektromos fűtőtestet, ellenőrizd, hogy van-e 2+1-es aljzat! Ehhez pedig feltétlenül szakember szükséges.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...