10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Hasznos tippek a kerékpáros bukósisak kiválasztásához

 

 

Egyértelműen kijelenthető, hogy a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői közé tartoznak a gyalogosok után. Vannak azonban olyan védőfelszerelések, amelyek használata egyáltalán nem korlátozza a bringásokat a mozgásban, mégis segíthetnek elkerülni a súlyos sérüléseket egy esést követően.

 

Ezért jók a modern bukósisakok

 

Manapság olyan bukósisakok vásárolhatók a KerékpárWebshop kínálatából, amelyek ütközés esetén többirányú energia elnyelésével képesek csökkenteni azokat a káros hatásokat, amik ilyen esetben a koponyát és az agyat érik. Lényeges azonban, hogy a fejvédő tökéletesen illeszkedjen, máskülönben még a legmodernebb sisakok sem fognak hatékonynak bizonyulni a balesetvédelem tekintetében.

 

Nem kényelmetlen hordani őket

 

Aki megfelelő méretű fejvédőt választ, az akár meg is feledkezhet róla menet közben, hogy hordja. Ehhez azonban fontos, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy a sisak. Érdemes szellőzőnyílásokkal rendelkező modellt választani, amelynek a légcsatornáiba beáramolhat tekerés közben a levegő. Egy forró nyári napon így sokkal könnyebb elviselni a hőséget, mint egy teljesen zárt fejvédőben.

 

Nappali használat esetén jól jöhetnek a napellenzővel ellátott típusok. Még a szemüveg viselése sem probléma olyan sisakok esetén, amelyek napellenzője több pozícióba állítható. 

 

A manapság használatos fejvédők rögzítése és kioldása is könnyű. Ez a speciálisan kialakított rögzítőcsatoknak köszönhető, amelyek már egy kézzel is nyithatók és zárhatók. Jó hír, hogy a megoldás azonban nem megy a biztos kötés rovására.

 

Célszerű rászánni az időt a tökéletes sisak megtalálására

 

A kerékpáros bukósisakok jelentős százaléka unisex. Természetesen a gyártók készítenek kifejezetten női fejvédőket is. A gyermekek fejméretének megfelelő sisakok ugyancsak megtalálhatók a kerékpáros kiegészítőket forgalmazó fizikai és online webáruházak kínálatában.

 

Bár fontos lehet esztétikai szempontból a fejvédő színe, mégis jó, ha nem csak ezt vesszük figyelembe a vásárláskor. Sokkal lényegesebb, hogy valóban megfelelő méretű legyen, hiszen csak így lehet biztonságos. Bölcs döntés CE EN 1078 tanúsítvánnyal ellátott terméket választani, amely megfelel az EU-s követelményeknek. Az ilyen fejvédőket számos szempontból tesztelik, mielőtt bárki megvásárolhatná őket.

 

Amit a fejvédők méretezéséről tudni kell

 

A ruhákhoz hasonlóan számozzák a kerékpáros sisakokat is. Vannak XS-es, S-es, M-es, L-es, XL-es fejvédők egyaránt. A webáruházak meg szokták adni azt, hogy mekkora fej kerülethez való az adott eszköz. A fej kerületét a homlokon a szemöldök felett vízszintesen kell megmérni.

 

Természetesen mindenki fejformája különbözik valamelyest. Az olyan rendszerek,mint a BOA egyedi beállítást tesznek lehetővé. A fejvédőbe illeszkedő héjat az egyéni igények szerint lehet beállítani, hogy végül a sisak tökéletesen passzoljon úgy, ahogyan kell.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...