24.3 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Lehet tanulni HR ismereteket felnőttképzésben?

 

 

A HR-esek sokféle feladatot ellátnak, éppen ezért sokan gondolják úgy, hogy ez egy izgalmas szakma. De a legtöbb ember csak későn döbben rá, hogy rossz pályát választott, és ilyenkor kezd el nézelődni az olyan képzések iránt, ami távoktatásban is elvégezhető.

 

Szerencsére a Tanfolyam.hu pénzügyi és ügyviteli tanfolyamai között találunk online HR-képzést is, így van mód ezt a szakmát kitanulni felnőtt fejjel is. A képzés hivatalos neve: munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés tanfolyam. Lássuk, mit érdemes róla tudni!

 

Mit tanítanak egy ilyen képzésen?

 

Aki ide beiratkozik, tulajdonképpen háromféle szakmát sajátíthat el egyszerre 6 hónap alatt, hiszen a képzés három fő területet ölel fel. Nézzük, mik ezek!

 

  1. HR feladatok: Az emberi erőforrások gazdálkodásával kapcsolatos ismereteket lehet itt bővíteni, a menedzselési feladatok elsajátítása is a cél. Főleg a dokumentumok kezelésére, a kapcsolódó jogszabályok megismertetésére helyeződik a hangsúly.

 

  1. Bérszámfejtési tudnivalók: A másik terület a bérszámfejtés. Itt inkább a számok világában kell jobban elmerülni, nem mindig olyan kreatív teendők várnak ugyanis egy bérszámfejtőre, mint egy HR-esre. Ezzel azért jó tisztában lenni!

 

  1. TB-ügyintézés: Ez a terület is inkább logikus gondolkodást igényel, de sok esetben van szükség az emberekkel való kommunikációra is. A társadalombiztosítási ügyintéző mindkettőben remekel.

 

A fentebb említett területekhez kapcsolódóan sokféle tantárgy van tehát ezen a képzésen, a beiratkozáskor az intézmények átadják a tantárgylistát és a jegyzeteket.

 

Milyen előfeltételek szükségesek?

 

Már a leírtakból is kiderül, hogy ez egy komolyabb tanfolyam, amelynek a végén szakmai bizonyítvány szerezhető. Éppen ezért a jelentkezés feltételekhez van kötve.

 

  • Legyen érettségid!
  • Kell legalább 3 év szakmai tapasztalat és egy korábbi képesítés megléte. Ez lehet pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyintéző vagy vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés is.
  • Ha diplomád van, akkor elég 2 év szakmai gyakorlat is a pénzügy, ügyvitel területén.

 

Maga a képzés távoktatásban zajlik, így egy stabil internetkapcsolatra és egy megbízható számítógépre is szükséged lehet.

 

Az online órák jellemzően hétvégén zajlanak, így a munkavégzésben nem akadályoznak majd. Utána válthatsz, dolgozhatsz a fent említett területeken beosztottként, de akár saját vállalkozást is indíthatsz.

 

Kinek érdemes jelentkezni?

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy azok jelentkeznek elsősorban, akik pénzügyi, ügyintézői munkakörük mellett újabb kihívásokra vágynak, szeretnének még egy szakmát elsajátítani.

 

Ha jó a kommunikációs képességed, szívesen dolgozol csapatban és szereted az adatokkal való munkát, akkor megéri jelentkezni – persze, ha megfelelsz a fentebb felsorolt feltételeknek.

 

Látogass el a Tanfolyam.hu honlapjára, ahol minden szükséges információt beszerezhetsz a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamról, és a kérdéseidet is felteheted.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...