24.3 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Létezik még jack csatlakozós telefon?

 

 

Akik egy kicsit is jártasak a mobilok világában, jól tudják, hogy a legújabb modelleken általában már nincs jack csatlakozó. A vezeték nélküli fülhallgatók elterjedése miatt ugyanis nincs szükség az említett kiegészítőre.

 

Ám valamiért az egyik híres kínai gyártó készülékeiben még mindig megtalálhatjuk ezt a pluszt, és ez a 2024 januárjában megjelent modelljük, a Xiaomi Redmi Note 13 5G esetében sincs másképp – sokak örömére.

 

A legtöbben ugyanis szívesen ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, nehezen viselik a változásokat, számukra megnyugtató, hogy még használhatják a régi fülesüket egy új, modern eszközön is. Pedig a CoolMobile.hu oldalán nemcsak az említett okostelefon, hanem számos headset, buds is beszerezhető.

 

A Xiaomi Redmi Note 13 5G további pozitívumai

 

Amint említettük, ez a gyártó legújabb terméke, máris sokan érdeklődnek iránta – ennek legfőbb oka a jó ár-érték arány. Pedig itt is vannak olyan specifikációk, mint amilyenekkel a felső kategóriás készülékeknél találkozhatunk.

 

Rögtön ilyen említésre méltó dolog a Gorilla Glass 5 üvegből készült előlap, amely karcmentessé teszi a telefont, de azért jobban járunk, ha rendelünk hozzá védőfóliát is!

 

A másik, ami talán meglepő lehet, az az 5000 mAh-s akkumulátor, amelynek köszönhetően a telefon nem fog egyhamar lemerülni. De ha már a biztonságról esett szó, a magunk megnyugtatására a vásárláskor tegyünk a kosárba egy powerbanket is: ez is beszerezhető a CoolMobile.hu webáruházban!

 

A Xiaomi Redmi Note 13 5G neve is mutatja, hogy még egy nagy pozitívuma van a készüléknek: 5G-kompatibilis, ami szintén nagyon fontos már most sokaknak. És akkor még nem is említettük a Dual-SIM-et: ennek hála pedig nem kell két külön eszközt magunknál hordanunk, a telefont két SIM-kártyával is használhatjuk.

 

Kint és bent

 

A mobil méreteit is vizsgáljuk meg! Teljesen átlagosnak mondható: 161,1 x 75 x 7,6 mm, a súlya 174,5 gramm. Csodás színekben dobták piacra: kapható fehér, grafit, kék és arany változatban is.

 

A 6,67 inches kijelző AMOLED technológiával készült, a képfrissítés 120 Hz, a képfelbontás 1080 x 2400 pixel. A nitek száma, ami a maximális fényerőt mutatja meg, itt kissé alacsonyabb, mint elvárt lenne, de azért ez sem rossz. Ha egy régebbi Redmi készüléke van valakinek, ne ez tartsa vissza a váltástól!

 

Nézze meg inkább, mit tud a telefon belseje! Erős rendszerchip, a kategóriának megfelelő GPU és CPU található a Xiaomi Redmi Note 13 5G okostelefonban, nem lehet rá panasz. Az is dicséretes, hogy Android 13 benne az operációs rendszer, amihez a kedvelt, gyártói felhasználói felület társul, itt a MIUI 14.

 

Szintén megmaradt a memóriabővíthetőség: ha nem lenne elég a 6/128, a 8/256 vagy a 12/256 GB-nyi tárhely, akkor egy microSDXC-t is tehetünk a készülékbe.

 

Az extrákról is essen szó!

 

A már említett jack csatlakozón kívül az infraport is megvan, de a hagyományos pluszokat is megtaláljuk: GPS, Bluetooth 5.3, gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő, iránytű és persze az ujjlenyomat-olvasó is része a készüléknek. Tud mindent, amit elvárunk tőle!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...