9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Miért előnyös a visszlízinget választani meglévő autóra?

 

 

A kérdést akár úgy is feltehetjük, hogy hogyan lehet kedvező feltételek mellett gyorsan, akár 24-48 órán belül pénzhez jutni? Erre a legjobb megoldást a visszlízing nyújtja, amit meglévő autóra lehet igénybe venni. De mit is jelent ez tulajdonképpen? Kié lesz az autó, és hogyan használhatjuk?

 

Egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk

 

A visszlízing igényléséhez tulajdonképpen két dologra van szükség a Lizingo.hu útmutatója alapján: egy 12 évnél fiatalabb, tehermentes autóra, valamint arra, hogy hitelképesek legyünk mi vagy a vállalkozás, ami igénybe veszi a lehetőséget.

 

A konstrukció segítségével a jármű értékének akár 80%-ához is hozzájuthatunk 1 nap alatt úgy, hogy a kocsit továbbra is mi fogjuk használni. Fontos, hogy az autó értékének minimum 2,5 millió forintnak kell lennie. Magának a visszlízingnek a legkisebb összege 2 millió Ft lehet.

 

Bárki igényelheti: magánszemély, egyéni vállalkozó és cég is az egész országban, de tulajdonképpen miről is szól maga a visszlízing?

 

A gyakorlatban az történik, hogy a bank megveszi tőlünk az autót, de azt továbbra is mi használhatjuk. Leginkább egy szabad felhasználású, autófedezetes kölcsönre hasonlít az egész, ahol a visszatörlesztés után újra mi leszünk a jármű tulajdonosai.

 

Az autó végig nálunk marad, egyedül a tulajdonjog változik, a hitel visszafizetése után pedig automatikusan mi leszünk ismét a tulajdonosok. Az első lépés minden esetben a hitelbírálat teljesítése.

 

Ha megfelelő a hitelképesség, akkor két szerződés fog létrejönni. Az első tulajdonképpen egy adásvételi szerződés, ahol piaci áron eladjuk a banknak az autót. Ezzel párhuzamosan elindul egy lízingszerződés is, aminek a keretein belül lízingbe adja nekünk a bank a járművet. 20% önerőt “fizetünk meg”, ami azt jelenti, hogy egy 10 millió Ft értékű autó esetében 8 millió Ft kölcsönt fogunk kapni. Ezt bármire elkölthetjük, és az évek során kell visszafizetni törlesztőrészletek formájában.

 

Rugalmas konstrukció kedvező feltételekkel

 

Konkrétan bármikor vissza lehet fizetni a teljes tartozást. Ha ez megtörténik, az ügyfél azonnal újra tulajdonosává válik az autónak. Ez lehetséges akkor, amikor az utolsó törlesztőt megfizetjük, de akár pár hónap múlva is előtörleszthetünk. Ez azért lehet előnyös, mert kamatot csak arra az időszakra fizetünk, ameddig a bank ténylegesen hitelez minket. Ha ez 6 hónap után történik, akkor csak 6 hónapnyi kamatot kell megfizetni.

 

Szükség van biztosításra?

 

Az egyéb költségek között felmerülhet az átírási díj, ami tulajdonképpen akkora összegű, mintha most vásárolnánk meg az autót. Fontos, hogy a futamidő végén ezt nem kell még egyszer megfizetni, csupán a forgalmi engedély és a törzskönyv cseréjéről kell gondoskodni. Új KGFB kötésére sincs szükség, mivel az üzembentartó meg fog egyezni a régi tulajdonossal. Azonban, ha a hitelösszeg meghaladja az 5 millió forintot, akkor casco biztosítás megkötésére lesz szükség.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...