9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati képviselő az Ipari park beruházási botrány ügyében március 21-én. A volt képviselő a hanyag kezelésre vonatkozó BTK rendelkezések alapján tette meg a feljelentést.
„Cegléd város önkormányzata a 2014. és 2019. évi ciklus között európai uniós pályázatot nyújtott be ipari park létesítésére, melyet meg is nyert. A munkálatok 2017. évben megkezdődtek. A beruházás keretén belül 2023. június 30-ig ipari park II. kibővítése néven még közműellátásra vonatkozó elemek kiépítésére kellett volna, hogy sor kerüljön, mely a vállalkozó határidő módosító kérelme alapján 2023. december 31-ei időpontra módosult. Azonban utóbbiak megvalósítására nem került sor. A fent leírtak álláspontom szerint, hanyag kezelés okán láthatóan nem valósultak meg. Az itt leírtak miatt teszek feljelentést, a jelen ciklusban dolgozó önkormányzati képviselők és különös tekintettel a projektért felelősebb városrész képviselőjének, valamint a város polgármesterének hanyag kezelése és az időben meg nem valósult projekt kifizetése miatt, hiszen az erre a célra a város számlájára átutalt uniós összeget a város megkapta, onnan pedig szennyvízelvezetés kiépítésével kapcsolatos teljesítési igazolással annak a vállalkozásnak a számlájára utalták tovább (83.677.650,- Ft), amely a projekt határidőn belüli megépítését vállalta, és mely cég részére számla is kiállításra került. Feljelentésem oka, hogy az összeg úgy került kifizetésre, hogy a beruházás részteljesítése a mai napig nem valósult meg.” – fogalmazott Horváth Gábor, aki elmondta, bár ő maga is részese volt annak az ellenzéki összefogásnak, amely a polgármesteri székbe segítette dr. Csáky Andrást, most úgy gondolja, nem alkalmas erre a tisztségre.
– Hibázott abban, hogy nem járt utána, hanem aláírta, amit elé tettek. Egy polgármester ne csak aláírjon, hanem legyen jelen az emberek között. Ceglédnek olyan vezetőre van szüksége, aki vállalkozó szellemű, hogy a város előre menjen. Hiába tett meg – szerintem – mindent, amit tudott Csáky András, ez kevés volt. Hiába jó orvos, jó szakember egy területen, de ez nem jelenti azt, hogy jó politikus is, csak egy mondás, hogy nálunk a politikához „mindenki ért”. – mondta el Horváth Gábor, aki szerint: a 600 milliós kárt nem Cegléd városának, hanem a felelősöknek kellene visszafizetnie. Célja pedig az a feljelentéssel, hogy soha többet hasonló ne fordulhasson elő Cegléden.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...