19.9 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

 

Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr. Az ilyen szakemberek ma már nemcsak a bankokban vagy áruházakban teljesíthetnek szolgálatot, hanem magánvállalkozók alkalmazásába is állhatnak.

 

Nem is csoda, hogy sokan jelentkeznek e felnőttképzésre Miskolcon, de más nagyobb városokban is: Szegeden, Debrecenben, Szolnokon vagy Nyíregyházán. Hogy hol indul pontosan ilyen képzés, megtudható a TanfolyamGURU.hu oldalán!

 

Mit csinál egy személy- és vagyonőr?

 

Ahogy a nevéből is kitűnik, elsősorban személyvédelmi, illetve vagyonvédelmi feladatokat lát el. Sokan keresnek ilyen szakembert éjszakai munkára, telephelyek, objektumok őrzésére, de az sem ritka, ha valakit egy vállalkozó alkalmaz magáncélokra.

 

Természetesen üzletekben, pénzintézményekben is találkozunk olyan képzett szakemberekkel, akik talán biztonsági őr végzettséggel is rendelkeznek: sokan egyszerre tanulják ki a két szakmát.

 

Rendezvények alkalmával is gyakran hívják segítségül a személy- és vagyonőröket, nagy szerepük van a biztonság fenntartásában, segítik a szervezők munkáját, gondoskodnak a fellépők, VIP vendégek védelméről.

 

Mi a jelentkezés feltétele?

 

Jó hír, hogy nincs előfeltételhez kötve a tanfolyam, már alapfokú végzettséggel is lehet jelentkezni. Ez valójában egy olyan szakképzés, amelynek a végén tanúsítványt állít ki a képzőintézmény, ha azonban valaki ezt követően levizsgázik a kijelölt akkreditált vizsgaközpontban, akkor megkapja a keményfedeles bizonyítványt is. Ennek birtokában már lehet jelentkezni az álláshirdetésekre.

 

Az is gyakori manapság, hogy az elméleti órákat online tartják, így jó, ha van otthon egy számítógép, amin keresztül be lehet kapcsolódni a tanulásba. A jegyzeteket is elektronikus formában küldik el az oktatók.

 

Maga a képzés körülbelül 3 és fél hónapot vesz igénybe, az órák rendszerint hétvégén vannak, így munka vagy család mellett is könnyen megszerezhető a bizonyítvány. Szorgalommal, elszántsággal érdemes csak nekivágni a feladatnak: ebből ne legyen hiány!

 

Hol lehet bővebb információt találni?

 

Mindenképp látogass el a TanfolyamGURU.hu oldalára, ahol egy helyen gyűjtötték össze azokat a felnőttképzéseket, amelyek az országban indulnak. Nemcsak rendészet és közszolgálat ágazatba tartozó tanfolyamokat találsz itt, hanem sok mást is.

 

Ha azonban ez a terület érdekel jobban, jó, ha tudod, hogy a következő képzéseket is hirdetik:

 

  • Biztonságszervező
  • Fegyveres biztonsági őr
  • Közterület-felügyelő
  • Tűzvédelmi előadó

 

A felnőttképzési intézmények önköltséges tanfolyamainak előnye, hogy gyorsan el lehet végezni őket, a tananyag azonban ugyanolyan magas színvonalú, mint egy oktatási intézményben.

 

Az is segítség, hogy nem kell rendszeresen bejárni, a legtöbb esetben hétvégi napokra rakják a tanórákat. Az oktatók nagyon segítőkészek, és mindent megtesznek azért, hogy a vizsga sikerüljön.

 

Jelentkezz a fent említett oldalon a lakóhelyed közelében induló személy- és vagyonőr tanfolyamra, majd találd meg a neked való állást a végzettség birtokában!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...