9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi férfire, aki közel egymillió forintot vett át valakitől aranyékszerekbe és gyémántba befektetés céljából, csakhogy a pénzt elsikkasztotta, a sértettnek pedig csak egy 30 ezer forintos gyűrűt adott. – írta meg a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádirat alapján a nagykőrösi férfi 2023 nyarán, Kecskeméten több részletben, összesen 880 ezer forintot vett át a sértettől azért, hogy a pénzen külföldről aranyékszereket és gyémántot rendeljen, majd azokat Magyarországon nyereséggel értékesítse. A sértett annak tudatában adta át a férfi részére a pénzt, hogy az vállalta, pénzét a haszonnal együtt fizeti vissza. Később a férfi a befektetés igazolására átadott a sértettnek egy gyűrűt, amiről állította, hogy egy 3 millió forint értékű gyémántgyűrű.

A sértett el is ment a zálogházba, ám ott csak 30 ezer forintot kapott a gyűrűért. A nagykőrösi férfi egy alkalommal ugyan utalt 50 ezer forintot a sértett feleségének bankszámlájára, a maradék 800 ezer forintot elsikkasztotta. Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, bűnösségéről pedig a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...