9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Spanyol diákok a gimnáziumban

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium a harmadik sikeres 5 évre szóló Erasmus + KA 121-es pályázatában is célul tűzte ki a nemzetköziesítés a multikulturalizmus támogatását. Ennek a folyamatnak az egyik állomása volt a Sevillából érkező spanyol diákok és tanáraik fogadása. A mobilitásról készült beszámolót fogadjátok szeretettel.

A spanyol diákok és két kísérő tanáruk 2024. március 9-én szombaton érkeztek Ceglédre. A gimis tanulók nagy szeretettel fogadták Őket, Welcome Party-val készültek még aznap este. Másnap a spanyol és magyar diákok Tihanyban tettek látogatást, útközben megálltak Pákozdnál a Miksahuszár szobornál. Tihanyban megnézték a Tihanyi Bencés Apátságot. A visszafelé úton pedig kipróbálhatták a bobozást a BalatoniBob Szabadidőparkban. A hétfői napon nyelviórákon vehettek részt, ahol a magyar diákok és a spanyol diákok is angol nyelvű prezentációt mutattak be egymásnak a saját országukról. Délután körbe vezették őket Cegléden. Kedden Budapestre mentek, ahol Baranyai Krisztina tanárnő idegenvezetése segítségével egy városnézésen vettek részt, mely során a Mátyás templomot és Parlementet is megtekinthették. Az ezt követő napon tartották a gimnáziumban minden évben megrendezésre kerülő Éneklő Osztályok elnevezésű versenyt, ahol a spanyol diákok bemutatták hagyományos táncukat. A délután folyamán Kecskemétre kirándultak, Dömök Vivien segítségével. Csütörtökön megtekintették a március 15-i megemlékezést, ezután pedig szabad idejüket a fogadó diákokkal töltötték. Pénteken a vendégek elbúcsúztak a repülőtéren a magyar diákoktól és visszarepültek Spanyolországba. A magyar és spanyol gyerekek is nagyon jól érezték magukat, tartalmas egy hetet töltöttek együtt. Ezúton is köszönjük Királyné Túri Andrea és Völgyesi Dóra tanárnőknek a lehetőséget és a szervezést.

A beszámolót készítette: Orosz Lili és Mellár Petra a osztályos tanulók

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...