19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton női és szabadfogású szakágakban küzdöttek a válogatottságért Kiskunfélegyházán. A ceglédiek 5 fővel képviseltették magukat, hárman a fiúknál és ketten a lányoknál.  A ceglédiek végül két aranyérmet és két bronzérmet szereztek. Báger Barbara az 57 kg-ban a második válogatót is megnyerte és ezzel kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát. A 49 kg-ban induló Barna Adrienn ezúttal a 3. helyen végzett.

A fiúknál szintén egy-egy arany és bronzérem született. A 48 kg-ban Barna József az első, míg 51 kg-ban Máté Miklós a harmadik helyen végzett.

Eredmények – női

49 kg  3.  Barna Adrienn

57 kg  1.  Báger Barbara

fiú

48 kg  1.  Barna József

51 kg  3.  Máté Miklós

***

Másnap, vasárnap Egerben rendezték az U17 kötöttfogású Országos Bajnokságot amely válogató verseny is volt egyben a korosztályos világversenyekre. Ebben a fogásnemben is 5 ceglédi lépett szőnyegre és mindannyian a helyezettek között végzett. A három érem és két pontszerző helyezéssel a csapatbajnokság 4. helyén végeztek egy ponttal lemaradva a dobogóról. Az érmeket Zatkó Gergő, Mitrovic Mihajlo és Budai Ferenc szerezték a 45, 55 és 71 kg-ban. Budai Ferenc jutott a legtovább és bejutott a súlycsoportja döntőjébe. Az elődöntőben az első válogatót megnyerő kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes monori versenyzőt búcsúztatta. A döntőben végül egy ponttal nagy csatában alulmaradt az ESMTK versenyzőjével szemben. Ebben a  súlykategóriában még nem dőlt el a válogatottság és a május elejei ceglédi válogatón lehet javítani. Feri formája egyre biztatóbb a sérülését követően és így még maradt esélye a válogatottság megszerzésére.

Eredmények

45 kg  3.  Zatkó Gergő

48 kg  4.  Barna József

51 kg  5.  Kiss Rómeó

55 kg  3.  Mitrovc Mihajlo

71 kg  2.  Budai Ferenc

Csapatverseny

  1. ESMTK
  2. Csepel BC
  3. Eger
  4. CVSE

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...