19.7 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjeinek személyét – Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlétében. A FIDESZ-KDNP jelöltjei javasrészt a régi, győztes csapatból kerülnek ki. Ahogyan arról korábban beszámoltunk a FIDESZ Dr. Lakos Rolandot támogatja a polgármesteri székért vívott küzdelemben.
Az induló képviselőjelöltek a következők:
1. körzet Hegedűs Ágota
2. körzet Rimóczi Gábor
3. körzet Széchenyi Márton
4. körzet Klément György
5. körzet Imregi Tibor
6. körzet ifj. Károly Ferenc
7. körzet Szlovák Mátyás
8. körzet Takátsné Györe Anett
9. körzet Kónya Ágnes
10. körzet Dr. Ferenczi Norbert

A Fidesz két helyen indít új jelöltet, a 3-as és a 7-es számú körzetben. A két újoncot megkerestük, hogy mutatkozzanak be olvasóinknak.

3. körzet – Széchenyi Márton

Széchenyi Márton vagyok. Cegléden születtem 1987-ben. Vízióm, hogy: „Kossuth városának, szüksége van egy Széchenyire”.
Általános és középiskolai tanulmányaimat Cegléden végeztem, majd a Nyíregyházi Egyetemen testnevelőtanárként diplomáztam. 2019-ig egymás után szereztem az edzői képesítéseket, melyek közül a legmagasabb az úgynevezett UEFA „A” minősítés. Jelenleg Eszterházy Károly Katolikus Egyetem doktorandusza vagyok.
Szakmai pályafutásomat is a tanítás és a futball határozta meg. A Ceglédberceli Eötvös József Általános Iskolában 24 évesen kezdtem el tanítani 2011-ben. Ekkor kezdődött el edzői karrierem is. Ennek részeként a teljes 2017-es évet Csíkszeredában, a Székelyföld Labdarúgó Akadémián tölthettem, 2018-ban egy nagyon szép időszak következett a Kecskeméti Labdarúgó Akadémián. 2021 júniusától ismét a CVSE kínált edzői megbízatást. Tanítottam egy évet az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is. 2022 júliusától pedig a CVSE utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozom a ceglédi fiatalokért.
Polgári családból származom, édesanyám óvónő, édesapám polgári alkalmazottként dolgozott a katonaságnál, majd biztosítási üzletkötőként. Láttam szüleimen, hogy elszántan küzdenek a megélhetésért, és azért hogy tanulni, sportolni tudjunk a testvéremmel. A tőlük tanult hazaszeretet, a magyarságtudat, az alkotó munkába vetett hit dolgozott bennem, amikor eldöntöttem, hogy elindulok az önkormányzati választásokon.
A sporthoz és az oktatáshoz értek leginkább, persze érdekel a közélet és meggyőződésem, hogy Ceglédért a ceglédiek tudnak igazán sokat tenni. Tudjuk, tapasztalatból ismerjük azokat a nehézségeket, problémákat, melyeken szeretnék változtatni a jövőben.
Idén 200 esztendeje, hogy Gróf Széchenyi István felajánlotta egy évi jövedelmét a későbbi Magyar Tudományos Akadémia létrehívására. Széchenyi nyomdokain járva a következő 12 cél fogalmazódott meg bennem, melyekhez – megválasztásom esetén – 12 havi képviselői tiszteletdíjamat ajánlom fel 2025-ben. Nekik segítek:
1. Január – Tűzifa rászoruló családoknak,
2. Február – Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd,
3. Március – Ceglédi Kossuth Gimnázium Öregdiák Egyesülete,
4. Április – Facsemeték a választóimnak,
5. Május – Közösségi tér élhetőbbé tétele a Szűcstelepen,
6. Június – CVSE Juniális támogatása,
7. Július – Strandjegyek és Aquapark belépők rászoruló gyermekeknek,
8. Augusztus – Rászoruló gyerekek iskolakezdési támogatása,
9. Szeptember – Egyszülős Központ Ceglédi Klubjának támogatása,
10. Október – Tehetséges roma gyerekek támogatása,
11. November – Hajléktalanszálló lakóinak támogatása,
12. December – Karácsonyfát minden otthonba.
Hiszem, hogy Kossuth városának szüksége van egy Széchenyire!

7. körzet – Szlovák Mátyás

Szlovák Mátyás vagyok, Cegléden születtem 1974-ben. Három gyermekem van: egy nagykorú fiam Martin, aki vállalkozóként dolgozik és két kiskorú lányom Viktória és Eszter, ők általános iskolába járnak. Tősgyökeres ceglédi családból származom. Itt élek a 7. számú választókerületben, úgy mint szüleim és nagyszüleim is. Iskoláimat Cegléden végeztem, majd utána elhelyezkedtem Mazda Zakar és társa cégnél, ezután a Kossuth Múzeumban dolgoztam, mellette buszvezetőként is. 2019-től a gyermekvédelemben kezdtem dolgozni, jelenleg is egy keresztény szellemiségű országos hatáskörű nevelőszülői hálózatban dolgozom, ahol a nehéz sorsú gyermekeknek igyekszünk szeretetteljes családi nevelést biztosítani nevelőszülők által. Politikai pályafutásomat a helyi KDNP-ben kezdtem 2010-ben, majd 2019-től a helyi szervezet alelnöke, valamint a Pest Vármegyei KDNP etikai és fegyelmi bizottságának elnöke lettem. Kereszténydemokrataként fontosnak tartom a családok megerősítését, az európai civilizáció megmaradását, teremtett környezetünk megóvását. Hiszem és vallom, hogy ehhez a legkisebb társadalmi egység, egy város lakossága is hozzájárul.
Terveimre, programomra térve: a 7. számú választókerületben tovább kell folytatni a fejlesztéseket, amelyek az előző években elkezdődtek, mind az utak felújítása, mind a közvilágítás bővítése kapcsán kül- és belterületen. Fontos a csapadékvíz elvezetési munkálatok, szikkasztó és vízelvezető árkok karbantartása is.
Utak, és járhatóságuk vonatkozásában a terveim:
– Komplex közlekedési megoldás kell a Posta utca felújítása, és a Csíkos szél útépítése vonatkozásában.
– Örkényi út belterületi szakaszának felújítása, lehetőség szerint pályázati forrásból.
– Örkényi út végére buszforduló kialakítása (sajnos a pályázat nem tette lehetővé, mert csak a régi út felújítását engedte)
– Aranymeggyes utca menti korlátrendszer felújítása, járda és út mentén, közlekedés biztonsági szempontok figyelembevételével.
– Szalag utca még le nem aszfaltozott részeinek aszfaltozása.
– Muskátli, Tulipán, és Jácint utcák aszfaltozása, elkészült csapadékvíz elvezetési terveinek figyelembevételével.
– Árnyas utca aszfaltozása, a tulajdonviszonyok rendezését követően,
– Dűlőutak további karbantartása, gréderezés, nagyobb forgalmú dűlőutak stabilizálása
– Idén remélhetőleg a Kis-Gerje hidat sikerül felújítani. (Be van tervezve a költségvetésbe)
– Folytatni kell a térfigyelő kamerák kihelyezését, elsősorban Ugyeri részen.
– Mezei Őrszolgálat eszközparkjának további fejlesztése (dróntechnika)
Projekt ötletem még: egy Gerjementi pihenőhely kialakítása pályázati segítséggel, valamint a Pesti úti kerékpárútra rácsatlakozás megvalósítása az Örkényi útról.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...