21.1 C
Cegléd
2024. május 2. csütörtök
spot_img

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki három nap alatt megrongált egy autót, és megpróbált két embert kirabolni Nagykőrösön.
A vádirat szerint az elkövető 2023. december 1. napján, nagykőrösi háza előtt keveredett szóváltásba egy korábbi sérelem miatt vele haragos viszonyban lévő férfival. A vádlott kilépve ingatlanjáról egy kapával közeledett a sértett felé, aki autója mellett állt, de észlelve a veszélyt beugrott a járműbe és tolatott. Az elkövetőnek sikerült egyszer a kocsi motorháztetejére és szélvédőjére ráütnie a kapával, mielőtt a sértett elmenekült a helyszínről. Az autóban több mint 100.000 forint rongálási kár keletkezett.
A fenti esetet követő napon a vádlott meglátta egy ismerősét, amint éppen kerékpározik. Mivel azt feltételezte, hogy az ismerőse kikezdett a barátnőjével, ezért elhatározta, hogy azzal leckéztetni meg, hogy kirabolja. A sértettet leintette, majd felszólította, hogy adja oda minden értékét, ami nála van. A sértett közölte, hogy nincs nála semmi. Erre a vádlott nagy erővel, tenyérrel megütötte. Mivel a sértett félt, hogy egyéb érték híján kerékpárját kell odaadnia a vádlottnak, gyorsan felpattant a biciklire és elmenekült.
A vádlott és ismeretlenül maradt társa 2023. december 3-án, éjszaka, a nagykőrösi utcán beszélgettek, amikor feléjük haladt kerékpárjával egy – az elkövetővel csak köszönőviszonyban lévő – férfi. A vádlott és társa elhatározták, hogy a férfi kerékpárját megszerzik, ezért a vádlott odaszólt neki, hogy álljon meg. Miután a sértett leszállt a kerékpárról, az ismeretlen személy ököllel arcon ütötte. A sértett megijedt és visszaülve a kerékpárra menekülni akart, de a vádlott kitépte kezéből a kormányt, majd megragadva a biciklit arrébb tolta azt. A sértett tartott attól, hogy a vádlott és társa tovább fogja bántalmazni, ezért elfutott a helyszínről.
A Nagykőrösi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, rongálás vétsége, valamint két rendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, amelyből az első kísérleti szakban maradt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...