14.9 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt leggyakoribb parkolási hibát.
A Cegléd Járás Biztonság nevű Facebook-oldalon jelent meg az a rendőrség által készített videó, amelyben az egyik járőr összefoglalta a leggyakoribb parkolási szabálytalanságokat.

Bár ezt büntetni nem szokták, azonban kifejezetten nagy illetlenség, ha több parkolóhelyet is elfoglalunk az autónkkal. Ritka esetek, amikor valaki autója valóban akkora, hogy átlóg a mellette lévő helyre is, ugyanakkor annál gyakoribb, amikor nemtörődömségből két parkolóhelyet foglal el egy illető.

A mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyek jogosulatlan használata ugyanakkor már nemcsak etikátlan, hanem jogsértő is, így szankcionálható. Az ilyen helyeket azért hozták létre, hogy az arra jogosultak minél közelebb legyenek az úticéljukhoz.


A KRESZ kimondja, hogy tilos megállni a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, valamint előtte személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral és kézikocsival 5 méter, egyéb járművel 15 méter távolságon belül. Ennek megszegése rendkívül balesetveszélyes, hiszen rontja a gyalogos észrevehetőségét, a rendőrség videójában mégis felhívta a figyelmet, hogy ezt is sokan elrontják a mindennapokban. Korábban a híres színész, Kern András többször is bekerült a hírekbe, miután a járdán parkolt a kedvenc péksége előtt.

A KRESZ értelmében járdán csak abban az esetben szabályos parkolni, ha ezt jelzőtábla vagy útburkolati jel engedélyezi, meghatározott terjedelemben.

Általánosságban elmondható, hogy az úttest jobb szélén, a menetiránynak megfelelően szabad parkolni, egy sorban, ha a közúti jelzések másképp nem határoznak, ám a magyarok ezt is számos esetben felülírták már.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...