14.9 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József háziorvos támogatásának köszönhetően az immár hagyományosnak mondható Gyányi-Túri díj odaítélését megelőző „verseny”, előadássorozat a Ceglédi Kossuth Gimnáziumban.
„A 9. és 10. évfolyamos diákoktól összesen 15 pályamunka érkezett be a biológia szakos kollégákhoz az egészséges életmóddal, civilizációs betegségekkel és egyéb civilizációs problémákkal, valamint a megoldásukra tett javaslatokkal együtt.


Az előválogatás után 7 pályamű jutott tovább az elődöntőbe, ahol már be is mutatták a diákok a félig elkészült prezentációikat és utalásokat tettek a még belekerülő részekkel kapcsolatban. Innen 4 pályamunka jutott az Egészségnevelési és Sportnapon megrendezésre kerülő döntőbe. A döntő zsűrijében természetesen jelen volt a díj névadója dr. Túri József is, mellette Cserháti Tamás igazgatóhelyettes, Bata Krisztina és Hegedűsné H. Eszter szaktanárok vettek részt az elkészült pályamunkák értékelésében. A diákok részéről rendkívül szép, szakmailag megalapozott és igényesen előadott kiselőadásokat hallgathattak meg a jelenlévő zsűritagok és tanulók. Számos esetben önálló kutatást, külső interjút, kérdőíves felmérés kiértékelését, szakértők bevonását is tartalmazta a bemutatásra került pályamunka. A zsűri egyöntetűen Molnár Luca Anna 9.a osztályos tanuló pályamunkáját emelte ki, amit Anna távollétében osztálytársa Tóth Balázs adott elő, melynek témája Testkép és étkezési zavarok 12-18 éves korban. Így ő szerezte meg az első helyet és az ezzel járó jutalmat, melyet doktor úr ajánlott fel és az évzáró ünnepségen kerül majd átadásra.” – számolt be az intézmény közösségi oldala.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...